Μπορούσε και στο γήπεδο ο ΠΑΟΚ. Ήταν καλύτερος, απόψε, από τη Μέταλιστ, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ από ένα γκολ, με μακρινό σουτ, που δεν έπρεπε να δεχτεί. Ήταν μετά από μια σειρά ευκαιριών, που οι παίκτες του Δικεφάλου δεν κατάφεραν να κάνουν γκολ...

Απόψε είδαμε ένα παιχνίδι διαφορετικό από αυτό της Τούμπας. Η Μέταλιστ θέλησε να δώσει χώρο, αλλά... δεν πρόλαβε. Ο ΠΑΟΚ είχε μπει αποφασισμένος να πάρει το παιχνίδι και πήρε τους χώρους που ήθελε, πολύ πριν οι Λατίνοι (γιατί, φυσικά, Ουκρανοί... δεν υπάρχουν, εκτός από έναν που, κατά λάθος, μπήκε, για καθυστέρηση, από το 93 ως το 94) ελέγξουν το τι θα παραχωρούσαν.

Και θα μπορούσε να γίνει το θαύμα, αν στο 44 ο Γερμανός διαιτητής έδειχνε αυτό που έπρεπε: Πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ και κόκκινη στον τερματοφύλακα. Αντ' αυτού έδειξε κόρνερ κι εκεί χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία...

Στο δεύτερο μέρος, αν και κουρασμένος, ο Δικέφαλος πάλι ήλεγχε το παιχνίδι. Όμως, πλέον, οι αποστάσεις που έπρεπε να καλύψουν οι παίκτες του, ήταν μεγάλες. Αυτό φάνηκε στη φάση του γκολ της Μέταλιστ, που ο σκόρερ Μπλάνκο αφέθηκε μόνος του να πιάσει το μακρινό σουτ.

Στη συνέχεια, οι Ουκρανοί έδωσαν πάλι χώρο, αλλά λίγο έλειψε να την πληρώσουν. Πρώτα όταν ισοφάρισε ο Νέτσιντ. Κι έπειτα, λίγα λεπτά αργότερα, όταν ο ίδιος παίκτης, με κεφαλιά, αστόχησε από πλενονεκτική θέση. Ήταν το 89'. Με δεδομένο ότι είχαμε 4 λεπτά καθυστερήσεων, αυτό το πεντάλεπτο, αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά, θα ήταν κόλαση για τους Λατίνους από την Ουκρανία.

Στα τελευταία λεπτά το ματς ήταν ροντέο, με τον ΠΑΟΚ να βγαίνει μπροστά και να αφήνει διαδρόμους, αλλά τη Μέταλιστ να δείχνει ότι δεν μπορούσε κάτι παραπάνω από αυτό που, ήδη, είχε πάρει: Την ισοπαλία.

Εν κατακλείδι, η πρόκριση χάθηκε στην (άδεια) Τούμπα. Τώρα ο ΠΑΟΚ έχει να ελπίζει πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη εκτός γηπέδων και η Μέταλιστ θα αποβληθεί υπέρ του (αυτή η μάχη θα παιχθεί -αν, φυσικά, το αποφασίσει η διοίκηση της ΠΑΕ, ως το μεσημέρι της Παρασκευής). Διαφορετικά, θα μπει ως ισχυρός στα γκρουπ της κλήρωσης του ενός προκριματικού, για το Europa League. Στόχος σαφώς πιο εφικτός από τον προηγούμενο.

Τα γκολ:
1-0 Μπλάνκο 72'
1-1 Νέτσιντ 83'

Διαιτητές: Φλόριαν Μέγερ, Χόλγκερ Χένσελ, Κρίστοφ Μπόρνχορστ, Πέτερ Ζίπελ (Γερμανία)
Κάρτες
Κίτρινες: Γκέιγ, Κατσουράνης, Βιτόρ, Αθανασιάδης)
Κόκκινες: -

Οι συνθέσεις
Μέταλιστ: Ντισλιένκοβιτς, Βιγιάγκρα, Μολέδο, Γκέιγ, Αζεβέδο, Εντμάρ(92' Μπερεζόβτσουκ), Κρασνοπιόροφ, Μπλάνκο, Σόουζα(62' Μάρλος), Σόσα, Ντέβιτς(76' Κριστάλδο).

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Λίνο, Τζιόλης(82' Νέτσιντ), Λάζαρ, Γεωργιάδης(75' Λόρενς), Ολίσε, Λούκας, Σαλπιγγίδης(67' Αθανασιάδης).