eyath_20130502_01.jpg

Διαφορετικές απόψεις διατυπώνουν η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης και η κίνηση SOSτε Το Νερό, για το αν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα, για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ, στη Θεσσαλονίκη.

 

Η αποκεντρωμένη διοίκηση γνωμοδοτεί ότι δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα, επειδή το θέμα «δεν αφορά τοπικό ζήτημα και δεν είναι στην αρμοδιότητα των ΟΤΑ αλλά εντάσσεται στη γενικότερη οικονομική πολιτική του κράτους».

«Αυτό είναι ομολογία κατάλυσης της Δημοκρατίας από τη μνημονιακή πολιτική που έχει υπαγάγει την ΕΥΑΘ στο ΤΑΙΠΕΔ. Η ικανοποίηση των τοκογλύφων είναι υπέρτερη εθνική προτεραιότητα από την Δημοκρατία στο Νερό και την Αποχέτευση για την κυβέρνηση», υποστηρίζουν, από την πλευρά τους, τα μέλη της κίνησης SOSτε το Νερό, που έχουν τοποθετηθεί υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος.

Μάλιστα, χρησιμοποιούν βαριές εκφράσεις κατά του γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης Αθανάσιου Καρούντζου, λέγοντας πως «μετά την επιβολή του 'μαύρου' στην ΕΡΤ και την κατάλυση της Δημοκρατίας, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης επιδιώκει να επιβάλλει 'μαύρο' και στη ζωή μας». Και τον καλούν «να αποδεχθεί την βούληση των πολιτών που 'υπηρετεί' και να στείλει άμεσα το αίτημα στον Υπουργό Εσωτερικών ζητώντας την έκδοση του προβλεπόμενου Προεδρικού Διατάγματος. Σε διαφορετική περίπτωση, είναι υπόλογος στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, για καταστρατήγηση του Συντάγματος και των νόμων που ο ίδιος επικαλείται στο έγγραφο του».

Όσον αφορά το δημοψήφισμα, προειδοποιούν ότι «θα γίνει είτε 'θεσμικά' είτε κινηματικά. Η ΕΥΑΘ θα βγει από το ΤΑΙΠΕΔ. Η Δημοκρατία θα νικήσει», καταλήγει η ανακοίνωσή τους.