Σειρά συσκέψεων με το οικονομικό επιτελείο πραγματοποιεί από τις 4 το μεσημέρι ο γερμανός υπουργός Οικονομικών και στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η συμφωνία για το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο. 


Οι κ.κ. Στουρνάρας και Σόμιπλε θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου λίγο μετά τις 6, αφού προηγουμένως υπογραφεί το σχετικό μνημόνιο συνεργασίας.

Την ανάγκη καταπολέμησης των διαρθρωτικών παθογενειών της ελληνικής οικονομίας, παράλληλα με την επίτευξη μιας συνολικής ευρωπαϊκής λύσης, επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Αυτό είναι το περιεχόμενο σημερινής δήλωσής του, με την ευκαιρία της επίσκεψης στη χώρα μας του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Την αναγκαιότητα η Ελλάδα, μετά από αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση ριζικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επισήμανε σήμερα,  ο πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου Μιχάλης Μαΐλλης. Οι δηλώσεις Μαΐλη έγιναν από το βήμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανκ Σόιμπλε.