Κοινωνικό φροντιστήριο θα λειτουργήσει για δεύτερη συνεχή χρόνια στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο με έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές σε μαθήματα κατεύθυνσης Β΄ και Γ΄Λυκείου.
Τα μαθήματα, που θα παραδίδονται δωρεάν, θα ξεκινήσουν στις 9 Σεπτεμβρίου και θα περιλαμβάνουν για τη δευτέρα Λυκείου Έκθεση, Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά και για την τρίτη τάξη του Λυκείου Έκθεση, Φυσική, Νέα Λογοτεχνία, Μαθηματικά, Αρχαία Ελληνικά, Ιστορία, Λατινικά και Βιολογία.
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να κατατίθενται στον πρώτο όροφο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, στο Γραφείο Εφορευτικής Επιτροπής από τις 19 Αυγούστου.
Για την επιλογή των μαθητών θα ισχύσουν κοινωνικά κριτήρια όπως άνεργος γονέας, οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή μονογονεϊκές οικογένειες. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται από τον νόμιμο κηδεμόνα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να επισυνάπτεται η γραπτή του έγκριση.
Έντονη κριτική είχε ασκήσει στη λειτουργία του κοινωνικού φροντιστηρίου, την περασμένη περίοδο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη”, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης (ως συνταξιούχος εκπαιδευτικός), καθώς, όπως υπογράμμιζε, θα έπρεπε να υπάρχει προσπάθεια ώστε το δημόσιο σχολείο να προσφέρει τέτοιες γνώσεις στους μαθητές που να μην χρειάζονται τα φροντιστήρια –είτε ιδιωτικά, είτε κοινωνικά.
Παρόμοια στάση είχαν κρατήσει και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σωτ. Ζαργιαννόπουλος (έχει, πλέον, παραιτηθεί από τη θέση του) και Γ. Κωνσταντινίδης.