dikastirio_02.jpg

Όλο υποσχέσεις ήταν ο δικηγόρος Θεσσαλονίκης στους αλλοδαπούς πελάτες του. Έπαιρνε τα χρήματα που του έδιναν, για να τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους και δεν έκανε το παραμικρό! Κι όταν τον ρωτούσαν… πώς τον λένε, απαντούσε: “Φούφουτος”!

 

Το θέμα του έφθασε ως το Συμβούλιο της Επικρατείας το οποίο επικύρωσε τρεις αποφάσεις του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, με τις οποίες είχαν επιβληθεί αντίστοιχες δίμηνες προσωρινές παύσεις εναντίον του, αλλά ακύρωσε άλλες τρεις, από τις οποίες η μία ήταν απόφαση οριστικής παύσης, για τυπικούς λόγους.

Η δράση του… “Φούφουτου” ήταν πλούσια:

Εισέπραξε από αλλοδαπή ως προκαταβολή  880 ευρώ για να της βγάλει «πράσινη κάρτα», δίνοντας μάλιστα βεβαίωση στην οποία ανέγραψε ότι «θα της τακτοποιούσε τα χαρτιά».

Πήρε 440 ευρώ από δεύτερη αλλοδαπή για να της εκδώσει ταυτότητα.

Πληρώθηκε για να βγάλει διαζύγιο, αλλά δεν έκανε το παραμικρό (δεν αναφέρεται το ποσόν) κι όταν ο πελάτης του είπε να του παραδώσει το φάκελο για να πάει σε άλλον δικηγόρο, το αρνήθηκε.

Από άλλη πελάτισσά του έλαβε ως προκαταβολή 235 ευρώ για διάφορες υποθέσεις της για τις οποίες όμως δεν έκανε καμία ενέργεια.

Πήρε 440 ευρώ για υποθέσεις πελάτη του, για τις οποίες για ακόμη μια φορά δεν έκανε καμία ενέργεια, του επέστρεψε όμως το φάκελο, αλλά ανέβαλε συνεχώς την επιστροφή των χρημάτων της προκαταβολής(οι δυο τελευταίες αποφάσεις του Δικηγορικού Συλλόγου ακυρώθηκαν από το ΣτΕ για τυπικού πλημμεληματικού χαρακτήρα προβλήματα των πειθαρχικών συμβουλίων ως γενικές και αόριστες αναφορές).

Αλλοδαπή τον κατήγγειλε ότι για την έκδοση πράσινης κάρτας της πήρε προκαταβολή 410 ευρώ, αλλά μετά… εξαφανίστηκε. Η αλλοδαπή τον αναζήτησε με τη βοήθεια του κουνιάδου της και πράγματι τον βρήκε και σε ερώτησή τους «πως ονομάζεται», ο δικηγόρος απάντησε «Φούφουτος». Το πειθαρχικό του επέβαλε την ποινή της οριστικής απόλυσης, καθώς είχε τιμωρηθεί με συνολική ποινή προσωρινής παύσης 10 μηνών. Όμως η τελευταία αυτή απόφαση του πειθαρχικού ακυρώθηκε από το ΣτΕ ως μη νόμιμη(δεν υπήρχε παραπομπή του επίμαχου δικηγόρου στο πειθαρχικό συμβούλιο από τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης με το ερώτημα της οριστικής παύσης, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων, αλλά του επιβλήθηκε η ποινή της οριστικής απόλυσης αυτεπάγγελτα από το πειθαρχικό συμβούλιο).