«Αν το Υπουργείο είχε ανταποκριθεί από μιας αρχής στην αίτηση θεραπείας  που είχαμε καταθέσει τότε και  είχε ανακαλέσει την εν λόγω απόφαση, όλη αυτή η φασαρία θα είχε αποφευχθεί και δεν θα είχε χαθεί χρόνος πολύτιμος  για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα ολόκληρη». 


Αυτό υπογραμμίζει, σε δήλωσή του, με αφορμή την προσωρινή διαταγή του Συμβουλίου της Επικρατείας, που παγώνει τη μεταφορά των αρχαίων από τον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό Θεσσαλονίκης στη Βενιζέλου, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης.

Για τον κ. Μπουτάρη, η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ για την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης του τότε αναπληρωτή υπουργού Πολιτισμού, «αποτελεί ένα πρώτο αλλά σημαντικό βήμα προς την ικανοποίηση του δημόσιου αισθήματος των Θεσσαλονικέων που επιθυμούμε την ανάδειξη και προστασία της πολιτισμικής κληρονομιάς μας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκφράζει την ελπίδα, ακόμη και τώρα, το πάγωμα που επιβάλει το ΣτΕ να οδηγήσει σε μια νέα απόφαση «η οποία θα λαμβάνει υπόψη της μια από τις λύσεις που είχαν προταθεί από τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να αναδειχθούν οι αρχαιότητες στον τόπο τους και να επιτευχθεί η συνύπαρξη των αρχαίων και του Μετρό με μικρό σχετικά κόστος».