Προσφορές, για εν ενεργεία και μελλοντικούς πελάτες από την εταιρία παροχής φυσικού αερίου της Θεσσαλονίκης. Προσφέρει νέες συνδέσεις χωρίς τέλη σύνδεσης, σε όλους τους νέους πελάτες που βρίσκονται σε κτίρια με υφιστάμενες  παροχετευτικές  στήλες ή συστοιχίες (κατασκευασμένες έως 31/12/2012).


Η προσφορά, η οποία θα ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα, αφορά τη δωρεάν κατασκευή του σημείου παροχής που αποτελεί αρμοδιότητά της ΕΠΑ (τοποθέτηση του μετρητή φυσικού αερίου). Αυτό σημαίνει ότι ο πελάτης δεν επιβαρύνεται με το ποσό των τελών σύνδεσης, αλλά μόνο με το κόστος της εσωτερικής του εγκατάστασης.

Η εν λόγω προσφορά θα έχει ισχύ με την προϋπόθεση ότι ο πελάτης θα ενεργοποιήσει την εσωτερική του εγκατάσταση εντός διαστήματος 60 ημερών από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του σημείου παροχής εκ μέρους της ΕΠΑ, ενώ η έκπτωση δεν θα χορηγείται σε πελάτες οι οποίοι θα ακυρώσουν το υφιστάμενο συμβόλαιό τους μετά την έναρξη εφαρμογής της προσφοράς (01/07/2013).

Επίσης, από 01/07/2013 η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης εισάγει το του νέο πρόγραμμα «Σταθερής Μηνιαίας Χρέωσης» (πρόγραμμα «relax super απλό»). Το νέο πρόγραμμα διευκολύνει τους χρήστες φυσικού αερίου στην πληρωμή της κατανάλωσής τους, προσφέροντας τη δυνατότητα για σταθερό κόστος θέρμανσης και ζεστού νερού όλο το χρόνο. Το πρόγραμμα «relax super απλό» κατανέμει ισόποσα την προβλεπόμενη συνολική ετήσια χρέωση των καταναλωτών σε 12 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Στουρνάρας για ΔΕΠΑ

«Μόνο κατόπιν συμφωνίας της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των δανειστών μας, ενεργοποιείται ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης».

Αυτό υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, για το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί η ρήτρα αυτόματης διόρθωσης λόγω της αποχώρησης των ρώσων επενδυτών από τη διεκδίκηση της ΔΕΠΑ.