«Εκρηκτικό» χαρακτήρισε το κλίμα των σχέσεων κατασκευάστριας εταιρίας – εργαζομένων στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο αντιπρόεδρος  των εργαζομένων στο μετρό, Δημήτρης Παππάς, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. 


Όπως είπε, από χθες, άρχισε εκ νέου διαβούλευση, για νέο κύκλο απολύσεων εργαζομένων, καθώς η εταιρία επικαλείται έλλειψη αντικειμένου κι εξάντληση πιστώσεων, όσον αφορά τον τομέα των αρχαιολογικών εργασιών. «Από 450 και πλέον εργαζόμενοι πριν έναν χρόνο, μείναμε περίπου 210 και θα γίνουμε λιγότεροι», είπε.

Ο κ. Παππάς έκανε λόγο για καθυστερήσεις στο έργο. «Ενώ έπρεπε να βρισκόμασταν στο σταθμό Αγίας Σοφίας, μόλις χθες η ΕΥΑΘ ολοκλήρωσε τη μετάθεση του αγωγού ύδρευσης από το ένα σημείο της οδού στο άλλο», είπε και πρόσθεσε πως «είμαστε στο σημείο που δε γνωρίζει η δεξιά, τι ποιεί η αριστερά. Πού βλέπει το υπουργείο ότι ξαναπήρε μπροστά η μηχανή του μετρό», αναρωτήθηκε;

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των εργαζομένων, οι μετροπόντικες «εδώ και δυο χρόνια βρίσκονται σε βάθος 30 μέτρων, λίγο έξω από την Ανάληψη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν έπαθαν βλάβες λόγω της ακινησίας αυτής». Πρόσθεσε πως «θα μπορούσαμε να δουλεύουμε σε άλλα σημεία, εκτός του σταθμού Βενιζέλου, όπου βρέθηκαν τα σημαντικά αρχαία, αλλά κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

Όπως είπε ο κ. Παππάς, οι εργαζόμενοι θα ζητήσουν απαντήσεις από τη χρηματοδότρια εταιρία και την κοινοπραξία κατασκευής του μετρό και θα πιέσουν τους φορείς της πόλης, να ζητήσουν άμεση λύση.