Λεπτομέρειες, για τα στελέχη του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη τα οποία συνελήφθησαν, μετά από καταγγελία επιχειρηματία, ότι ζητούσαν φακελάκι για να μη βεβαιώσουν εις βάρος του πρόστιμα τα οποία, όπως του έλεγαν, θα έφθαναν τα 100.000 ευρώ, έδωσε η αστυνομία. 

Πρόκειται για έναν 60χρονο προϊστάμενο Τμήματος, ένα 55χρονο ελεγκτή και αναπληρωτή Τμηματάρχη, ένα 37χρονο ελεγκτή, οι οποίοι υπηρετούν στην Περιφερειακή Διεύθυνση του Σ.Δ.Ο.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και μια 50χρονη ημεδαπή, λογίστρια.
Εναντίον τους, ήδη, σχηματίστηκε δικογραφία για παθητική δωροδοκία κατά συναυτουργία, άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία, εκβίαση κατά συναυτουργία και της άμεση συνέργεια σε εκβίαση, εγκληματική οργάνωση, της κατάχρηση εξουσίας, παράβαση καθήκοντος και τυπεξαγωγή εγγράφων, σε βαθμό κακουργήματος.
Σύμφωνα με ιδιοκτήτη καταστήματος από τη Θεσσαλονίκη, στις αρχές του χρόνου, οι δύο υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. (ο 37χρονος και ο 55χρονος), έκαναν έλεγχο στο κατάστημα και πήραν ένα βιβλίο της επιχείρησης, όπου σημείωνε άτυπα –όπως υποστηρίζει- τις οικονομικές του συναλλαγές. Ο καταστηματάρχης ενημέρωσε την λογίστρια του (που είναι 50χρονη η οποία, επίσης, συνελήφθη) κι εκείνη πήγε στο κατάστημα και συναντήθηκε με τους δυο υπαλλήλους.
Μετά από κουβέντα που είχε μαζί τους, τον πληροφόρησε ότι για να μην βεβαιώσουν πρόστιμο, το οποίο μπορούσε να «ανέλθει» στις 100.000 ευρώ, ζητούσαν «φακελάκι» 15.000 ευρώ. Μέσα, όμως, στις επόμενες ημέρες, το «φακελάκι» έγινε… 25.000 ευρώ.
Κλείστηκε ραντεβού για την παράδοση των χρημάτων, όμως ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε ειδοποιήσει την αστυνομία και τα χρήματα είχαν προσημειωθεί. Έτσι, χθες, κατά τη συναλλαγή, επενέβησαν αστυνομικοί, συνέλαβαν τη λογίστρια και βρήκαν στην τσάντα της τα χρήματα. 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι τα χρήματα θα μοιράζονταν ο 60χρονος υπάλληλος με τους συναδέλφους του. Σε έρευνα στο γραφείο του 55χρονου υπαλλήλου του ΣΔΟΕ βρέθηκε έγγραφο από το οποίο δεν προκύπτει παρανομία του επιχειρηματία.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.