UEFA-stadium-inspection.jpeg

Δικαιώθηκε, από το ΚΑΣ η τουρκική Φενέρ Μπαχτσέ, η οποία είχε κατηγορηθεί για στημένα παιχνίδια. Αν η είδηση, την οποία έδωσε ο πρόεδρος της ομάδας Γιλντιρίμ Αζίζ είναι αληθινή, αυτό

σημαίνει πως, αν η ΟΥΕΦΑ δεχτεί την απόφαση του ΚΑΣ, αύριο, στην κλήρωση της Γενεύης, ο ΠΑΟΚ θα μπει στο γκρουπ των αδύναμων ομάδων για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη και το γήπεδο της Τούμπας του τετραμελούς κλιμακίου της UEFA. Οι άνθρωποι της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας έλεγξαν τις εγκαταστάσεις του γηπέδου της Τούμπας ενόψει του πρώτου ευρωπαϊκού αγώνα του ΠΑΟΚ στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, η κλήρωση του οποίου θα γίνει την Παρασκευή (19/7) στη Νυών της Ελβετίας.

Μετά τις διαδοχικές συναντήσεις με τους επικεφαλής των αρμοδίων τμημάτων της ΠΑΕ, στους οποίους ανέλυσαν τις υψηλές απαιτήσεις της διοργάνωσης και το πλαίσιο στο οποίο θα πρέπει να κινηθεί ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών φιλοξενίας, εισιτηρίων, κέντρου Τύπου, δημοσιογραφικών θεωρείων, τηλεοπτικών στούντιο και λοιπών αναγκών ενός αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, ακολούθησε η επιθεώρηση του γηπέδου.

Εμφανής η ικανοποίηση των ανθρώπων της UEFA

Το κλιμάκιο της UEFA «ξεσκόνισε» το γήπεδο ελέγχοντας εξονυχιστικά κάθε λεπτομέρεια, τόσο εκτός γηπέδου (θέσεις πάρκινγκ, πρόσβαση των τηλεοπτικών βαν κλπ) όσο φυσικά και εντός: Στις εξέδρες, στα αποδυτήρια γηπεδούχων, φιλοξενούμενων, διαιτητών, παρατηρητών, την αίθουσα ελέγχου ντόπινγκ, την αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου, τον χώρο της μικτής ζώνης, την προσβασιμότητα από και προς την κάθε θύρα, τα δημοσιογραφικά θεωρεία, τις θέσεις των τηλεσχολιαστών κλπ.

Η ικανοποίηση των ανθρώπων της UEFA ήταν εμφανής, δεδομένου ότι κάποιοι εξ αυτών είχαν επισκεφτεί την Τούμπα προτού ανακαινιστεί το γήπεδο. Μάλιστα για τον αγώνα του 3ου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς και αυτόν για τα play off του Τσάμπιονς Λιγκ σε περίπτωση πρόκρισης του ΠΑΟΚ, δεν απαιτούνται ιδιαίτερες αλλαγές προκειμένου να εξυπηρετήσουν και τις πλέον ειδικές ανάγκες της UEFA, της στατιστικής υπηρεσίας με την οποία συνεργάζεται, καθώς επίσης και του τηλεοπτικού δικτύου (Nova) που θα στείλει την εικόνα σε όλη την Ευρώπη.

Ακόμη και για τη φάση των ομίλων οι αλλαγές που απαιτούνται είναι ελάχιστες και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ διαβεβαίωσαν την UEFA ότι στην περίπτωση που ο Δικέφαλος θα έχει προχωρήσει στη διοργάνωση, τα πάντα θα είναι έτοιμα να υποδεχτούν τους αγώνες του σημαντικότερου διασυλλογικού θεσμού…