kaminis_20130502_01.jpg

Επίθεση από αγνώστους έξω από την ΚΕΔΕ δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης που έχει δεχτεί και χτυπήματα στο κεφάλι, ενώ προκλήθηκαν φθορές και στο αυτοκίνητό του.

Έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς εκατοντάδες εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, που διαμαρτύρονταν για την ένταξή τους στο καθεστώς κινητικότητας.

Την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων έφευγε από τα γραφεία της ΚΕΔΕ, καθώς η συνεδρίαση ολοκληρωνόταν, κάποιοι τον ακολούθησαν και του επιτέθηκαν.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι δεν υπάρχουν εικόνες από το περιστατικό, καθώς οι εργαζόμενοι στην αυτοδιοίκηση δεν επέτρεψαν στα τηλεοπτικά συνεργεία να καταγράψουν την επίθεση, γράφει το aftodioikisi.gr.

Καμίνης: Ο Μπαλασόπουλος συγκαλύπτει την εμπλοκή του!

Ως «την πιο τρανή απόδειξη για τους επικίνδυνους δρόμους, στους οποίους οδηγεί η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, τους εργαζόμενους στην τοπική αυτοδιοίκηση» χαρακτήρισε ο δήμαρχος Αθηναίων την επίθεση που δέχθηκε κατά την έξοδό του από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

«Στοχοποιώντας ρητά τον δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος με ιδιαίτερη σαφήνεια έχει τοποθετηθεί σε όλα τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, κ. Θ. Μπαλασόπουλος, επιχειρεί να συγκαλύψει τη διαχρονική εμπλοκή του στο σύστημα των πελατειακών σχέσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση» αναφέρεται σε δήλωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του δημάρχου.

Τονίζεται ακόμη ότι «οι συνθήκες κατατρομοκράτησης, που κάποιοι επιχείρησαν να επιβάλουν στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και οι τραμπούκικες επιθέσεις, δεν συμβάλλουν στην εξεύρεση λύσεων στον ευαίσθητο αυτό χώρο, και απαιτείται η ομόθυμη και απερίφραστη καταδίκη τους».

Καταδικάζει ο υπουργός Εσωτερικών

Σε καταδίκη της επίθεση κατά του δημάρχου Αθηναίων Γ.Καμίνη προχώρησαν τόσο ο υπουργός Εσωτερικών Γ.Μιχελάκης, όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ζητώντας συγχρόνως οι υπαίτιοι να οδηγηθούν άμεσα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Την επίθεση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ καταδίκασαν επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γ.Σγουρός και το ΠΑΣΟΚ. Για «φασιστική επίθεση» και «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών» κάνει λόγο η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ηγεσία της οποίας δέχθηκε τα «βέλη» του δημάρχου Αθηναίων.

ΚΕΔΕ: Φασιστική η επίθεση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ καταδικάζει κι αυτό την «απαράδεκτη επίθεση»,  την οποία χαρακτηρίζει «φασιστική». Όπως σημειώνει, η επίθεση εκδηλώθηκε κατά την αποχώρησή του από τα γραφεία της ΚΕΔΕ «την ώρα που όλοι οι δήμαρχοι της Ελλάδας έδιναν ομόφωνα τη μάχη για την προστασία του θεσμού, τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και την προάσπιση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Συγχρόνως, η ΚΕΔΕ εκφράζει την ανησυχία της διότι «το τελευταίο διάστημα επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα κατά αιρετών εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης» και σημειώνει ότι αυτά τα φαινόμενα «πρέπει να καταδικάζονται από το σύνολο της κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος» καθώς και «να παίρνουν τάχιστα το δρόμο της ποινικής δικαιοσύνης».

ΠΟΕ – ΟΤΑ: Προβοκάτσια χρυσαυγιτών

Από την πλευρά της, η ΠΟΕ - ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταδικάζει την «φασιστική επίθεση» και κάνει λόγο για «προβοκατόρικη ενέργεια ακροδεξιών στοιχείων και χρυσαυγιτών».

ΠΑΣΟΚ: Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους θεσμούς

Την επίθεση εναντίον του δημάρχου Αθηναίων καταδίκασε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας: «Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Γιώργου Καμίνη μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της ΚΕΔΕ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο».