elbo_diamartyria_20130709_01.jpg

Συγκέντρωση στον χώρο έξω από το δικαστικό μέγαρο και πορεία μέχρι το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης έκαναν στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι της ΕΛΒΟ (Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων) οι οποίοι αντιτίθενται στα σχέδια της κυβέρνησης για αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.


«Είναι αδιανόητο να έρχεται η κυβέρνηση και να μπλοκάρει τη λειτουργία της ΕΛΒΟ, όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν πως χρειάζεται οικονομική στήριξη για λίγο διάστημα και μετά θα σταθεί στα πόδια της και θα γίνει κερδοφόρα, διότι υπάρχουν παραγγελίες» τόνισε ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου (ΕΚΘ), Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος συμμετείχε στο συλλαλητήριο.
«Από 1.000 και πλέον οι εργαζόμενοι μειώθηκαν σε 366 και ο μέσος μισθός είναι 800 ευρώ» απάντησαν οι Δημήτρης Σιαμπάνης και Τάσος Αραμπατζής, εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ στις «συκοφαντίες», όπως τις χαρακτήρισαν, ότι είναι δήθεν υπεράριθμοι και υψηλόμισθοι.
Επισήμαναν, επίσης, ότι μόλις πριν λίγες μέρες αντιπροσωπεία της κυβέρνησης του Ιράκ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ στη Σίνδο, είδε τα προϊόντα που παράγονται και δήλωσε διατεθειμένη για την υπογραφή διακρατικής σύμβασης με την Ελλάδα και για την ΕΛΒΟ. Όπως είπαν, δεν είναι δυνατό από τη μια να γίνονται επαφές για το κλείσιμο παραγγελιών και από την άλλη με τα σχέδια περί αναδιάρθρωσης των αμυντικών βιομηχανιών να καλλιεργείται κλίμα αβεβαιότητας ως προς το μέλλον της ΕΛΒΟ.
Στην πορεία συμμετείχε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.