Τον διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Παναγιώτη Αντωνίου, υποδέχτηκε σήμερα στο Διοικητήριο ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου. 


Οι δυο άνδρες αντάλλαξαν απόψεις για την οικονομική κρίση, συζήτησαν για όλα τα πεδία συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ αναφέρθηκαν στον αυξημένο γεωπολιτικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ο Ελληνισμός στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Με την ευκαιρία της μαύρης επετείου των 39 χρόνων από το πραξικόπημα της Κύπρου, ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης χαρακτήρισε «ημέρα περισυλλογής» την επέτειο ώστε «να αντιληφθούμε τις τραγικές επιπτώσεις της διχόνοιας» και τόνισε ότι η ελληνική και η κυπριακή κυβέρνηση αγωνίζονται «για την προάσπιση της εθνικής μας αξιοπρέπειας και αυτονομίας», χωρίς να ξεχνούν και τιμώντας όσους «έπεσαν μαχόμενοι στην Κύπρο, προασπίζοντας το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας».

Ο κ. Αντωνίου με τη σειρά του, τόνισε ότι οι κάτοικοι της Μακεδονίας ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει προσφυγιά και ως εκ τούτου γνωρίζουν τι βιώνουν οι ελληνοκύπριοι. «Η οικονομική κρίση επαναπροσδιορίζει τις προτεραιότητές μας και είμαι σίγουρος πως ενωμένος ο Ελληνισμός θα βγει πιο δυνατός και από αυτήν τη δοκιμασία», κατέληξε.