Αλλάζει πρόσωπο η πλατεία Χρηματιστηρίου της Θεσσαλονίκης. Μια περιοχή έκτασης 110 στρεμμάτων, μεταξύ των οδών Εγνατίας, Δραγούμη, Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, στην οποία βρίσκεται η πλατεία Χρηματιστηρίου, αλλά και η πλατεία Εμπορίου, αναπλάθεται.
 
Τη μελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 5.571.262 ευρώ, ενέκρινε, ομόφωνα, το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, τη Δευτέρα. Εντάσσεται στο πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών, «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007-2013, για την Ανάσχεση της Κλιματικής Μεταβολής στον Αστικό Χώρο».
Όπως ομολογεί ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέας Κουράκης, το πρόγραμμα του υπουργείου «εξασφαλίζει τους πόρους κατασκευής του έργου, με αποτέλεσμα την μεταμόρφωση του ιστορικού κέντρου και την προβολή της ιστορίας της πόλης. Ενσωματώνοντας βιοκλιματικές παρεμβάσεις, που θα τροποποιήσουν το μικροκλίμα της περιοχής, θα αμβλύνουν τη θερμοκρασιακή υπερθέρμανση, θα μειώσουν τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την αίσθηση ευεξίας που αισθάνονται οι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και διασκεδάζουν στην περιοχή».
Θα δημιουργηθεί ένα δίκτυο πεζοδρομήσεων στις οδούς Αγίου Μηνά, Εδέσσης, Ηρώδου Αττικού, Ερνέστου Εμπράρ, Ολυμπίου Διαμαντή, από την οδό Κατούνη μέχρι την οδό Βίκτωρος Ουγκώ, Συγγρού, από την οδό Βηλαρά μέχρι την οδό Καθολικών, Πάικου και το σύμπλεγμα της οδού Καποδιστρίου, από το οποίο θα εξαιρούνται κατά περίπτωση οχήματα άμεσης ανάγκης και φορτοεκφόρτωσης για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας. Θα γίνουν νέες δενδροφυτεύσεις που θα καλύπτουν περίπου δύο χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, θα αντικατασταθούν οι επικαλύψεις δρόμων και πεζοδρομίων με ψυχρά υλικά και θα δημιουργηθούν σιντριβάνια και νεροκουρτίνες, σε διάφορα σημεία.

Η κατάσταση που επικρατεί αυτήν την στιγμή στην πλατεία (φωτογραφία δεξιά) είναι απελπιστική. Υπάρχουν παντού παρκαρισμένα –και διπλοπαρκαρισμένα- αυτοκίνητα. Με την ολοκλήρωση των έργων η εικόνα θα αλλάξει προς το καλύτερο. Υπάρχουν, όμως, δύο ερωτήματα: Πού θα βρεθούν θέσεις παρκαρίσματος γι αυτές που θα χαθούν (υπολογίζονται πάνω από 300 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης) και, κυρίως πώς θα αστυνομευθεί η περιοχή το βράδυ, όταν και ανοίγουν τα μπαράκια και αποκτά άλλου είδους ζωή, για να μην επαναλαμβάνεται το –τραγικό- φαινόμενο της παραλιακής, με τα παράνομα παρκαρισμένα και τη μία –όλη κι όλη- λωρίδα κυκλοφορίας και μετατραπεί μια πλατεία που, όπως δείχνουν τα σχέδια, μπορεί να γίνει η πιο όμορφη γωνιά της πόλης, σε νυχτερινό άναρχο πάρκινγκ…