Σύγχρονο επιχειρηματικό κέντρο είναι «στα σκαριά» στο Φοίνικα της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για τον πολυχώρο καταστημάτων και γραφείων Phoenix Center, ο οποίος ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του το πρώτο τρίμηνο του 2014. 


Θα δοθούν 2 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατασκευή τηςς παλιάς καπναποθήκης, ιδιοκτησίας της εταιρίας Αλλαμανής ΑΕ., που βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Γεωργικής Σχολής με την οδό Αντώνη Τρίτση (κοντά στο κλειστό γήπεδο ΠΑΟΚ). Έχει συνολική κάλυψη 18.000 τ.μ. (ισόγειο και πέντε όροφοι), ενώ θα κατασκευαστούν 170 θέσεις στάθμευσης.

Ο διαχειριστής του ακινήτου, ιδιοκτήτης της "Γεωργάκος Property Management", Κώστας Γεωργάκος, κάνει λόγο για "γενναία επενδυτική πρωτοβουλία σε καιρούς πολύ δύσκολους", αλλά είναι αισιόδοξος, καθώς, όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου, οι τιμές μίσθωσης θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και συγκεκριμένα χαμηλότερες κατά 30%-50% σε σχέση με τα ενοίκια που ζητούνται για γειτονικούς εμπορικούς και γραφειακούς χώρους(5 μέχρι 14 ευρώ/τ.μ).

Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει σουπερμάρκετ, που ζητά να νοικιάσει 6.000 τ.μ. (το ισόγειο και τον πρώτο όροφο), μια μεγάλη ελληνική επιχείρηση ένδυσης αλλά και μια εταιρία αμερικανικών συμφερόντων, που έχει ως αντικείμενο την ανάπτυξη λογισμικού.