Δε δίνει σημασία στο όνομα του αντιπάλου για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Θεωρεί θετικό, όχι μόνον ότι η ομάδα έχει έμπειρη τεχνική ηγεσία και μεγαλομέτοχο από την αρχή, αλλά και το ότι θα ΄χει να ανταγωνιστεί πολλούς για να κρατήσει τη θέση του. Ο Κοστίν Λάζαρ, μίλησε για το "νέο ξεκίνημα" του ΠΑΟΚ, όπως ο ίδιος το χαρακτήρισε. 


Από την Αυστρία, όπου βρίσκεται για προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Λάζαρ δήλωσε πανέτοιμος και παραδέχτηκε πως αδημονεί να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη λόγω του γιου του...

Διαβάστε τη συνέντευξη:

- Θεωρείσαι αυτή τη στιγμή από τους πιο έμπειρους του ΠΑΟΚ. Πως είναι αυτή η προετοιμασία;

«Νομίζω ότι είναι … καλά. Ο καθένας προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του, προσπαθεί να βελτιωθεί, προσπαθεί να είναι έτοιμος για το ξεκίνημα της σεζόν και τα προκριματικά του Champions League. Εντάξει, τώρα υποφέρουμε λίγο από την κόπωση της προετοιμασίας αλλά ξέρουμε και κατανοούμε πως είναι για το καλό όλων μας».

- Τί δεν πήγε καλά πέρυσι κι η ομάδα δεν τα κατάφερε στην Ευρώπη και το Κύπελλο;

«Ήταν μεταβατική σεζόν, επειδή ορισμένοι από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές έφυγαν, ήρθαν νέοι και δεν είχαμε την απαραίτητη ομοιογένεια. Υπήρχαν πολλοί νέοι ποδοσφαιριστές στο ξεκίνημα και οι έμπειροι ποδοσφαιριστές δεν καταφέραμε ν’ αποδώσουμε στο μάξιμουμ».

- Αισθάνεσαι ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ μετά τον αποκλεισμό των τουρκικών ομάδων, ότι δηλαδή είναι πλέον στους «ισχυρούς» και πρέπει οπωσδήποτε να προκριθεί από τον πρώτο γύρο των προκριματικών;

«Δεν ξέρω … ίσως αν παρουσιαστούμε πολύ συγκεντρωμένοι για τους αγώνες του Champions League τότε σίγουρα θα περάσουμε. Γιατί κάναμε μεταγραφές, θα φανεί αν ήταν οι κατάλληλες μέσα στη σεζόν».

- Έχετε δώσει δυο φιλικά μέχρι τώρα και φαίνεται ότι οι παίκτες – ιδιαίτερα οι έμπειροι – παίζουν πιο απελευθερωμένα. Ισχύει;

«Οκ, επιστρέψαμε από διακοπές, είμαστε ξεκούραστοι και σίγουρα παίζουμε με ενέργεια, με πάθος με τα … πάντα. Δεν είμαστε κουρασμένοι, προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο για να δείξουμε στο νέο προπονητή πως διαθέτουμε ποιότητα και πως είμαστε καλοί ποδοσφαιριστές. Δε με ανησυχεί η έναρξη των επίσημων αγωνιστικών μας υποχρεώσεων, ανησυχώ για τη συνέχεια, όταν όλοι θα ‘κουβαλούν’ πλέον κόπωση».

- Δηλαδή τ’ αποτελέσματα με δυο ομάδες, όπως η Ανζί κι η Κοπεγχάγη, που είναι πανέτοιμες, δεν παίζουν κανέναν ρόλο;

«Κάθε αποτέλεσμα είναι σημαντικό για το βιογραφικό μιας ομάδας. Αλλά … εντάξει, ήταν φιλικοί αγώνες για εμάς. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο, όμως το πιο σημαντικό για εμάς θα είναι στους επίσημους αγώνες. Από τα φιλικά κερδίζεις μόνο σε εμπειρία, όχι τίτλους!».

- Είναι η πρώτη σεζόν που ξεκινάει με τη νέα ιδιοκτησία. Υπάρχει κι ένας νέος προπονητής, με μεγάλο όνομα. Πως επιδρούν αυτά στην ομάδα;

«Θετικά και τα δυο. Επειδή τώρα ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με σταθερότητα, έχει ισχυρό ιδιοκτήτη, έχει ένα μεγάλο ‘όνομα’ για προπονητή κι οι παίκτες πρέπει να εναρμονιστούν μαζί τους στο ίδιο επίπεδο».

- Το ρόστερ γέμισε, οι απαιτήσεις αυξήθηκαν … Θεωρείς ότι η ομάδα έχει πλέον την προσωπικότητα ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτήν την πίεση πρωταθλητισμού, γιατί όλοι μιλούν για πρωτάθλημα;

«Δεν ξέρω, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για κάτι τέτοιο. Είναι καλό πως είμαστε πολλοί ποδοσφαιριστές κι ο προπονητής έχει τη δυνατότητα να επιλέξει την καλύτερη ενδεκάδα. Αλλά σίγουρα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε γι’ αυτό, θα είναι πιο ασφαλές να το κάνουμε όταν ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις μας».

- Τι τίτλο θα έβαζες αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ;

«Το νέο ξεκίνημα του ΠΑΟΚ».

- Πέντε ονόματα: Βάρεγκεν, Γκρασχόπερς, Νόρτζελαντ, Σάλτζμπουργκ, Μπούρσασπορ …

«Δεν έχει σημασία, μια ομάδα που να μπορούμε να τη νικήσουμε, απλά και μόνον η νίκη, αυτό είναι το πιο σημαντικό».

- Στη θέση σου φέτος υπάρχουν πολλοί ποδοσφαιριστές επιπέδου; Σε προβληματίζει ο ανταγωνισμός;

«Είναι φυσιολογικό, η ίδια πίεση υπάρχει για όλους. Ας έρθουν και δέκα παίκτες σ’ αυτή τη θέση, δεν είναι πρόβλημα αυτό, οι καλύτεροι θα παίζουν».

- Σου έχει ζητήσει ο γιος σου κάποιο δώρο τώρα που θα γυρίσεις μετά από τόσες μέρες;

«Του είπα ‘φεύγω να πάω προετοιμασία’ και μου απάντησε: Τελείωνε και γύρνα στο σπίτι!!».