Σπείρα με... καλλιτεχνικές ανησυχίες. Έντεκα άτομα την απάρτιζαν (οι τρεις είναι, ήδη, φυλακή) και έβαζαν στο στόχαστρο τις εισπράξεις θεατρικών παραστάσεων!


Η σπείρα δρούσε κυρίως στην Κεντρική Μακεδονία. Τα μέλη της διέμεναν σε Βέροια και Κατερίνη και έβαζαν στο στόχαστρο τις εισπράξεις παραστάσεων που παρουσιάζονταν, κυρίως καλοκαίρι, σε διάφορα θέατρα της περιοχής. Μάλιστα, όταν συνελήφθησαν τα επτά μέλη της σπείρας (είναι άνδρες ηλικίας 25 ως 45 ετών), παρακολουθούσαν, με κάμερες που είχαν τοποθετήσει, θέατρο! Έτσι γνώριζαν... πότε πήγαιναν καλά οι εισπράξεις για να «χτυπήσουν».

Η δράση τους άρχισε τον Ιούλιο του 2012. Σύμφωνα με την αστυνομία, παρακολουθούσαν τους διαχειριστές των παραστάσεων κι άρπαζαν τα χρήματα των εισπράξεων όταν, οι τελευταίοι, τα άφηναν στα συρτάρια των ταμείων, ή στα αυτοκίνητά τους. Μάλιστα, σε μία περίπτωση, δε δίστασαν να τραυματίσουν την ταμία, για να αρπάξουν την τσάντα που κρατούσε και που περιείχε τις εισπράξεις, χωρίς να τα καταφέρουν: Η ταμίας, παρά το ότι έπεσε στο έδαφος και χτύπησε, κρατούσε γερά την τσάντα και δεν κατάφεραν να της την αποσπάσουν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη της σπείρας καρπώθηκαν 131.403 ευρώ, τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφική ύλη.

Εκτός από τους επτά που συνελήφθησαν, στη σπείρα συμμετείχαν άλλοι τρεις: Οι δύο κρατούνται στις φυλακές για άλλες περιπτώσεις κι ο τρίτος αναζητείται. Συνελήφθη, επίσης, μια 35χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε ο ένας από τους κλεμμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Εναντίον των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, απόπειρας ληστείας κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών. Αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.