troika_02.jpg

Σε συμφωνία κατέληξαν, τελικά, οι πολυήμερες και επίπονες διαπραγματεύσεις με την τρόικα για την κινητικότητα στο Δημόσιο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έλαβε το απόγευμα την παράταση που ζήτησε για την εφαρμογή του προγράμματος έως το Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, πάντα σύμφωνα με πληροφορίες και εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων, η ελληνική πλευρά οφείλει έως το τέλος του Ιουλίου να δώσει κατάλογο με τους πρώτους 5.000 υπαλλήλους που θα βγουν σε διαθεσιμότητα, ενώ σε μηνιαία βάση θα δίνει στοιχεία και για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους που θα περνούν σε διαθεσιμότητα με τελικό στόχο να συμπληρωθεί ο αριθμός των 12.500 έως το τέλος του Σεπτέμβρη.

Ο πρώτο κατάλογος θα περιλαμβάνει τα ονόματα 2.500 ονόματα σχολικών φυλάκων, 2.000 εκπαιδευτικών, 600 – 700 υπαλλήλων υπουργείων εκ των οποίων οι 50 πρώτοι θα προέρχονται από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι κατάλογοι που θα ακολουθήσουν έως και το Σεπτέμβριο αναμένεται να περιλαμβάνουν 3.500 δημοτικούς αστυνομικούς, 1.500 εκπαιδευτικούς – που δεν ασκούν τα καθήκοντά τους – και 2.000 υπαλλήλους από υπουργεία και Δήμους.

Κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο και για συμφωνία στη μείωση του χρόνου της διαθεσιμότητας από 12 σε 8 μήνες.