«Δεν δεχόμαστε την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων. Τα σχολεία χωρίς φύλακες θα ρημάξουν. Χωρίς δημοτική αστυνομία θα επικρατήσει μεγάλη αταξία στις πόλεις μας και θα στερηθούν οι πολίτες όλες τις παρεχόμενες απ’ αυτήν υπηρεσίες».

Την άποψη αυτή εκφράζει ο δήμαρχος Μενεμένης – Αμπελοκήπων Λάζαρος Κυρίζογλου για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων και των δημοτικών αστυνομικών, την οποία χαρακτηρίζει «θεσμική επίθεση που δέχεται η συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης αλλά και το προσωπικό που υπηρετεί σ’ αυτήν».

Χρησιμοποιεί, μάλιστα, τη γλώσσα των αριθμών, για να πείσει για το επιχείρημά του, αλλά και για να ενημερώσει τους πολίτες: «Οι δήμοι και οι Κοινότητες μειώθηκαν από 1.134 σε 325. Τα Νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου σε 520 (μείωση 88%). Τα Νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου από 1.350 σε 492 (μείωση 64%). Οι πόροι των δήμων μειώθηκαν την τελευταία τριετία πάνω από 65%. Κανένας άλλος φορέας του κράτους δεν συνεισέφερε σε τέτοιο βαθμό για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και τώρα, σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, έρχεται κι η κατάργηση των επιτυχημένων αυτοδιοικητικών θεσμών των σχολικών φυλάκων και της δημοτικής αστυνομίας. Λέμε: Φτάνει πια! Ως εδώ»!

Υπογραμμίζει, ακόμη, ότι οι μόλις 10 δημοτικοί αστυνομικοί και μόλις 14 σχολικοί φύλακες του δήμου του προσλήφθηκαν νόμιμα μέσω ΑΣΕΠ. «Ο Δήμος μας και το Δημοτικό Συμβούλιο στηρίζει τον δίκαιο αγώνα τους, τάσσεται κατά της διαθεσιμότητας – απολύσεών τους», καταλήγει.