astinomikos1.jpg
Δυο άτομα προσήχθησαν, απόψε, στην Ασφάλεια της Θεσσαλονίκης και, ήδη, οδηγούνται στη ΓΑΔΑ, στην Αθήνα, ως ενεχόμενοι στην περίπτωση της αποστολής δέματος με εκρηκτικά από την οργάνωση “Πυρήνες της Φωτιάς” στα ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι της Αττικής.
Μάλιστα, εδώ και περίπου μία ώρα, αστυνομικοί ερευνούν διαμέρισμα τρίτου ορόφου σε πολυκατοικία της Σταυρούπολης στη δυτική Θεσσαλονίκη, στο οποίο έμεναν οι δυο προσαχθέντες.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εξετάζεται η συμμετοχή τους στην οργάνωση FAI. Οι έρευνες επιταχύνθηκαν μετά την ανάληψη της ευθύνης από τη συγκεκριμένη οργάνωση για την αποστολή δέματος-βόμβα στον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής κ. Δημήτρη Χωριανόπουλο πριν από μία εβδομάδα. Το δέμα είχε σταλεί από την περιοχή της Θεσσαλονίκης και ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αδελφός του κ. Χωριανόπουλου, επίσης συνταξιούχος αστυνομικός.
Νωρίτερα η οργάνωση «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο. Κομάντο Mauricio Morales» (FAI/IRF) στην προκήρυξη που ανήρτησαν σε ιστότοπο του αντεξουσιαστικού χώρου κατονόμαζαν τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής ως υπεύθυνο για την επιχείρηση εναντίον της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς». Αυτός άλλωστε είχε οργανώσει την επιχείρηση εντοπισμού του πρώτου καταλύματος των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι.
Αστυνομικοί εκτιμούν ότι «Πυρήνες» και FAI ταυτίζονται ή και συνεργάζονται και ότι δέμα-βόμβα δεν είχαν στείλει ως τώρα. Επιθέσεις με δέματα-βόμβα είχαν επιλέξει μόνο η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», ο ποινικός Βασίλης Παλαιοκώστας και η ιταλική FAI τον Μάρτιο του 2011, όταν είχε σταλεί στις φυλακές Κορυδαλλού δέμα-βόμβα, το οποίο εξουδετερώθηκε.