Έκκληση στους γιατρούς και στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία να μην προχωρήσουν στην 24ωρη απεργία που έχει εξαγγελθεί για την Τετάρτη, απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Καταφέραμε να εξαιρέσουμε το χώρο της Υγείας από τις απολύσεις, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη, ενώ αργότερα συναντήθηκε με το σωματείο των υπαλλήλων του νοσοκομείου «Αττικό».


Η ΠΟΕΔΗΝ, πάντως, επιμένει. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, οι προνοιακές μονάδες, τα κέντρα υγείας και το ΕΚΑΒ, μεθαύριο, Τετάρτη 24 Ιουλίου, μετά την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζόμενων Δημόσιων Νοσοκομείων, που προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, η πολιτική που εφαρμόζεται «έχει οριζόντια χαρακτηριστικά» και είναι «το προανάκρουσμα της άρσης της μονιμότητας. Υπηρετεί τους στόχους του κοινωνικού αυτοματισμού σαν αντίβαρο στο 1,5 εκατομμύριο ανέργων».

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία δηλώνουν ότι αντιστέκονται «στην απαξίωση, υποβάθμιση, διάλυση του ΕΣΥ», στο θεσμό της κινητικότητας και στις διαθεσιμότητες – απολύσεις, αλλά και στο «κλείσιμο νοσοκομείων, μονάδων και τμημάτων».