astinomikos2.jpg

-Κυρία μου, ο ανιψιός σας χρωστά στο δήμο 4.800 ευρώ, με τις προσαυξήσεις. Κινδυνεύει να πάει φυλακή, αν το χρέος φτάσει τις 5.000 ευρώ. Πρέπει να πληρωθούν αυτά τα χρήματα.

 

Η 76χρονη είχε μπροστά της ένα… άτομο με ειδικές ανάγκες, που δήλωνε υπάλληλος του δήμου. Στηριζόταν σε μια πατερίτσα και υποστήριζε πως ο ανιψιός της χρωστούσε αυτό το ποσόν στο δήμο Έδεσσας.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, πήρε την τσάντα της, την ταυτότητά της και το βιβλιάριο της τράπεζας κι έσπευσε, με τον… ανάπηρο υπάλληλο στην τράπεζα, για να κάνει ανάληψη.

Ο υποτιθέμενος υπάλληλος προτίμησε να την περιμένει έξω από την τράπεζα. Ο υπάλληλος της τράπεζας, όμως, στον οποίο απευθύνθηκε η ηλικιωμένη γυναίκα, κατάλαβε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε. Και ειδοποίησε την αστυνομία.

Στη θέα των αστυνομικών, ο ανάπηρος… ανένηψε! Το ΄βαλε στα πόδια και, όταν οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν, χτύπησε τον έναν από αυτούς στο στήθος, με την πατερίτσα! Τελικά, όμως, κατέληξε στα κρατητήρια και, σήμερα, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για απόπειρα απάτης και αντίσταση, οδηγείται στον εισαγγελέα.