mitsotakis_kiriakos_02.jpg

Οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσλήφθηκαν μέσω ΑΣΕΠ ακόμα και αν μπουν σε καθεστώς κινητικότητας δεν θα απολυθούν, διαβεβαιώνει ο αρμόδιος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής, ο Κυρ.Μητσοτάκης, τονίζει ότι πρώτα το Δημόσιο θα «ξεκαθαρίσει» από επίορκους, συμβασιούχους που παρατείνουν καταχρηστικά την παραμονή τους και υπαλλήλους με πλαστά πιστοποιητικά.
«Μόνο όταν εξαντληθούν αυτές οι κατηγορίες θα καταφύγουμε στη δεξαμενή της κινητικότητας» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση γιατί κατέφυγε στους σχολικούς φύλακες, τους καθηγητές τεχνολογικής εκπαίδευσης και τη δημοτική αστυνομία, ο κ. Μητσοτάκης αφήνει αιχμές για άλλα υπουργεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, λέγοντας:

«Αν είχαν κάνει όλο το προηγούμενο διάστημα σωστά τη δουλειά τους και είχαμε στη διάθεσή μας οργανογράμματα που να περιέγραφαν με σαφήνεια πού είναι το πλεονάζον προσωπικό, θα ακολουθούσαμε διαφορετική τακτική.»

Τέλος, καλούμενος να σχολιάσει δημοσιεύματα και γελοιογραφίες που τον ειρωνεύονται, επειδή «καλείται να ξεπλύνει την ντροπή από ρουσφέτια του πατέρα του και της αδελφής του», ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει: «Οικογενειακή ευθύνη δεν υπάρχει. Θυμίζω ότι προ του 1993 δεν υπήρχε ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις από όλους γίνονταν προφανώς με άλλα κριτήρια. Εν πάσει περιπτώσει, εγώ είμαι σε αυτή τη θέση για να κάνω τη δουλειά μου και σας περιέγραψα το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθώ.»