basket_pagkosmio_veteranon_teleti_enarxis_20130713_01.jpeg

Φαντασμαγορική η τελετή έναρξης του 12ου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Βετεράνων, που ξεκίνησε χθες στη Θεσσαλονίκη και ολοκληρώνεται στις 21 Ιουλίου.


Χαρά, ενθουσιασμό, συγκίνηση προκάλεσε η παρέλαση των 176 ομάδων, από 33 χώρες, στη σάλα «Νίκος Γκάλης».

Στους ρυθμούς που επέλεξαν αρκετές από τις αποστολές και ειδικά για τις περισσότερες από αυτές ο DJ Τάσος Μητακίδης, χιλιάδες συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή του μπάσκετ, παρέλασαν μπροστά από την ηγεσία της FIMBA, της οργανωτικής επιτροπής των αγώνων, πολιτικούς φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση.

basket_pagkosmio_veteranon_teleti_enarxis_20130713_03.jpeg

Όποιος έλειψε από τη γιορτή της επίσημης έναρξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, έχασε την ευκαιρία να πάρει  μια ισχυρή δόση από την ουσία της ιδέας του Maxibasketball (το μπάσκετ για τους βετεράνους), όπως ξέρουν να την οργανώνουν με μοναδικό τρόπο οι Έλληνες.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα από ακολούθησε και την επιμέλεια είχε η καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ Όλγα Δελιάκη, εισέπραξε τα κολακευτικότερα σχόλια, ειδικά από τους χιλιάδες ξένους συμμετέχοντες που γέμισαν το Αλεξάνδρειο και με τα εθνικά τους χρώματα δημιούργησαν στις κερκίδες ένα πανέμορφο μωσαϊκό από διαφορετικές εθνικότητες.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι αθλητές και οι αθλήτριες των 33 ομάδων που συμμετέχουν στους αγώνες παρέλασαν στην κεντρική σάλα «Νίκος Γκάλης» του Αλεξάνδρειου Αθλητικού Μελάθρου και κάθισαν στις προκαθορισμένες γι' αυτούς θέσεις στις θύρες 1-6 του γηπέδου.

basket_pagkosmio_veteranon_teleti_enarxis_20130713_02.jpeg

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων και του Συνδέσμου Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Θεσσαλονίκης, Πάρης Πετράς, που πήρε πρώτος το λόγο, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην διοργάνωση και φυσικά την Παγκόσμια Ομοσπονδία Βετεράνων (FIMBA) για την ανάθεση των αγώνων στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη.

Ο  πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Βετεράνων, Ρούμπεν Λάμας, συνεχάρη τους διοργανωτές για την άψογη συνεργασία και ευχήθηκε να ολοκληρωθούν οι αγώνες με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησαν.

basket_pagkosmio_veteranon_teleti_enarxis_20130713_04.jpeg

Την τελετή έναρξης χαιρέτισε με γραπτό κείμενο που απέστειλε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός και στη συνέχεια μίλησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Θόδωρος Καράογλου.

basket_pagkosmio_veteranon_teleti_enarxis_20130713_05.jpeg

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ακόμη, η Γ.Γ. Αθλητισμού, Κούλα Γιαννακίδου, ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόξενος της Σερβίας, ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΘ και μέλος της ΔΣ της ΕΟΚ, Σάββας Λόρτος κι άλλοι επίσημοι.