Με πακέτο πέντε προτάσεων, όπως η άμεση απόσυρση του Πολυνομοσχεδίου, η οριστική απόσυρση των διατάξεων που καταργούν Δημοτική Αστυνομία και Σχολικούς Φύλακες, την άμεση κατάργηση του οικονομικού παρατηρητηρίου, το
συνολικό κλείσιμο των δήμων όλης της χώρας για την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και την παραίτηση όλων των δημάρχων, αν δεν εισακουστούν, κατεβαίνουν, αύριο, στην έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, οι δήμαρχοι της Κεντρικής Μακεδονίας.


Αυτό αποφασίστηκε στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία ολοκληρώθηκε πριν λίγο και είχε μοναδικό αντικείμενο την κατάσταση που διαμορφώνεται στους δήμους, μετά την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας και των Σχολικών Φυλάκων.

Οι δήμαρχοι που πήραν το λόγο συμφώνησαν και κατήγγειλαν την ενέργεια της κυβέρνησης να προχωρήσει στην κατάργηση των δύο υπηρεσιών χωρίς να υπάρξει διάλογος με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι δήμαρχοι, στο ψήφισμα που ενέκριναν, δηλώνουν συμπαράσταση στον «δίκαιο», όπως τον χαρακτηρίζουν, αγώνα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κι είναι αποφασισμένοι να επιμείνουν στην ομαδική παραίτηση και των 325 δημάρχων της χώρας, αν δεν εισακουστούν.