dolofonia_lhsteia_toympa_20130227_01.jpg

Σατανική αποδείχτηκε η 41 χρόνων γυναίκα που φρόντιζε δυο ηλικιωμένους στην Τούμπα! Ήταν αυτή που οργάνωσε , προσλαμβάνοντας Αλβανούς κακοποιούς, ληστεία σε βάρος του ηλικιωμένου ζευγαριού, έχοντας για συνεργό και τον άνδρα της! Μόνον που η ληστεία κατέληξε στο θάνατο 65χρονου!

Όλα ξεκίνησαν όταν η 41 χρόνων γυναίκα προσλήφθηκε από τον 65χρονο και την 60χρονη σύζυγό του, για να τους βοηθά στις δουλειές του σπιτιού. Μετά από αρκετό χρονικό διάστημα –κι αφού διαπίστωσε πως οι ηλικιωμένοι “είχαν χρήματα”- είπε στον 50χρονο άνδρα της πως το ζευγάρι από την Τούμπα ήταν “εύκολος στόχος”.

Ο 50χρονος είχε γνωριμίες με 33χρονο Αλβανό. Του είπε πως θα μπορούσαν, εύκολα, να βγάλουν αρκετά χρήματα, αν λήστευαν το ζευγάρι. Κι ο 33χρονος απάντησε ότι γνώριζε ανθρώπους που “θα αναλάμβαναν τη δουλειά”.

Έτσι, το ζευγάρι κι ο 33χρονος αλλοδαπός ήρθαν σε επαφή με έναν 29χρονο, επίσης αλλοδαπό. Συναντήθηκαν σε μπαράκι και κατέστρωσαν το σχέδιό τους. Η οικιακή βοηθός έδωσε όσες πληροφορίες μπορούσε και οι τρεις άνδρες άρχισαν να παρακολουθούν το σπίτι του ηλικιωμένου ζευγαριού και να καταγράφουν τις συνήθειές τους.

Λίγο πριν εκτελέσουν το σχέδιό τους, ο 29χρονος αλλοδαπός είπε ότι θα χρειαζόταν βοήθεια. Έτσι, “έβαλε στο κόλπο” άλλον έναν αλλοδαπό, ηλικίας 40 χρόνων. Πλέον, όλοι μαζί παρακολουθούσαν το σπίτι της Τούμπας και κατέγραφαν τις συνήθειες του ηλικιωμένου ζευγαριού. Όταν ήταν σίγουροι πως το ζευγάρι έπαιρνε τη σύνταξή τους στο τέλος του μήνα κι αυτός που πήγαινε στην τράπεζα να εισπράξει τα χρήματα ήταν ο 65χρονος, αποφάσισαν να εκτελέσουν το σχέδιό τους.

Το πρωί της 27 Φεβρουαρίου 2013, οι δυο εκτελεστές, ο 29χρονος κι ο 40χρονος, έστησαν ενέδρα στον ηλικιωμένο, στην είσοδο του σπιτιού του. Με το που επέστρεψε, τον απείλησαν με μαχαίρι και τον οδήγησαν στο υπόγειο της οικοδομής. Όταν διαπίστωσαν πως δεν είχε χρήματα πάνω του, τον χτύπησαν στο πρόσωπο, τον έδεσαν και τον φίμωσαν. Πήραν από την τσέπη του τα κλειδιά του σπιτιού, το ρολόι του και τη βέρα του και τον σκέπασαν με ένα χαλί που βρήκαν εκεί κι ένα νοβοπάν, έτσι ώστε να μην τον έβρισκε εύκολα κάποιος από τους ενοίκους.

Στη συνέχεια, ανέβηκαν στον 5ο όροφο, γνωρίζοντας πως, εκείνη την ώρα, η 60χρονη σύζυγος του 65χρονου ήταν μόνη. Ξεκλείδωσαν και μπήκαν μέσα. Έσπρωξαν την ηλικιωμένη στο πάτωμα και, με την απειλή ότι θα της έκαναν κακό, την ανάγκασαν να τους πει πού είχε βάλει τα χρήματα της σύνταξης. Έτσι, εκείνη τους έδωσε ένα τσαντάκι, μέσα στο οποίο είχε κρύψει 3.000 ευρώ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ληστείας, ο 33χρονος αλλοδαπός συνεργός τους έπαιζε το ρόλο του τσιλιαδόρου. Όποτε έβλεπε κάποιον να πλησιάζει στην οικοδομή, έπαιρνε στο κινητό τηλέφωνο τον 29χρονο και τον ειδοποιούσε.

Στο μεταξύ, ο ηλικιωμένος παρέμενε δεμένος και φιμωμένος στο υπόγειο. Ζαλισμένος καθώς ήταν από τα χτυπήματα, έχασε τις αισθήσεις του και, τελικά, κατέληξε, καθώς, όπως τον είχαν φιμώσει, δεν μπορούσε να πάρει ανάσα… Πέθανε από ασφυξία…

Οι δράστες δεν έδιναν σημασία. Συνέχιζαν να ψάχνουν το σπίτι, πιστεύοντας πως οι δυο ηλικιωμένοι είχαν κι άλλα χρήματα και χρυσαφικά. Είχαν κάνει φύλλο και φτερό όσες κρυψώνες τους είχε υποδείξει η 41χρονη οικιακή βοηθός… Είχαν ξεχάσει, όμως, την 60χρονη…

Η ηλικιωμένη γυναίκα, βρήκε το κουράγιο να πάρει τηλέφωνο και να ειδοποιήσει την αστυνομία! Με το που οι δυο δράστες κατάλαβαν ότι είχε ειδοποιηθεί η Άμεσος Δράση, παράτησαν το ψάξιμο κι έφυγαν από το διαμέρισμα, παίρνοντας μαζί τους και τον τσιλιαδόρο! Αργότερα, συναντήθηκαν με την οικιακή βοηθό και τον άνδρα της και μοιράστηκαν τα 3.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, η Άμεσος Δράση είχε φθάσει στο διαμέρισμα κι έπαιρνε κατάθεση από την ηλικιωμένη. Άλλοι αστυνομικοί ερευνούσαν την πολυκατοικία κι έτσι βρέθηκαν μπροστά στο ανατριχιαστικό εύρημα: Το πτώμα του άτυχου 65χρονου, σκεπασμένο με το χαλάκι, κάτω από το νοβοπάν… Ο ιατροδικαστής που κλήθηκε, σχεδόν αμέσως διαπίστωσε πως ο θάνατός του οφειλόταν σε ασφυξία.

Σήμερα, πέντε μήνες μετά τη ληστεία που κατέληξε στον άδικο θάνατο του ηλικιωμένου άνδρα, η αστυνομία έφθασε στους δράστες. Συνέλαβε την 41 χρόνων οικιακή βοηθό, τον 50χρονο άνδρα της και τον 33χρονο αλλοδαπό φίλο τους. Αναζητεί τους άλλους δύο αλλοδαπούς, που εκτέλεσαν το σχέδιο.

Το μεσημέρι, οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος, απλή συνέργεια σε ληστεία, ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, επίσης σε βαθμό κακουργήματος και ληστεία κατά συναυτουργία. Παραπέμφθηκαν στον ανακριτή, από όπου ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία.

Οι έρευνες της αστυνομίας, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο εκτελεστών της σπείρας, συνεχίζονται. Σχετικά έχουν ειδοποιηθεί και οι διωκτικές αρχές γειτονικών χωρών.