Το θέμα της έντασης της μουσικής στα μπαράκια και τις καφετέριες της Θεσσαλονίκης ήταν ένα από αυτά που συζητήθηκαν, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Άκρη, όμως, δεν βγήκε... 


«Να σταματά η μουσική στις 12 το βράδυ δεν είναι ρεαλιστικό και θα ήταν και καταστροφικό για τους επιχειρηματίες. Έτσι όλοι είναι παραβάτες. Παραβατικότητα δημιουργεί το ωράριο των 12. Ο ένας καρφώνει τον άλλο και όλοι παραβατούν για τη μουσική, ενώ η αστυνομία δεν είναι εύκολο να ελέγξει την κατάσταση. Προσωπικά έχω καταγγείλει μαγαζί που παίζει μουσική και ακούγεται μέχρι την Κατερίνη και μέχρι να φτάσει η αστυνομία η μουσική είχε σταματήσει» είπε ο κ. Μπουτάρης. Και πρόσθεσε:

«Αλλά τα 80 ντεσιμπέλ είναι σαν να ψιθυρίζεις. Τα Σ/Κ μετά από αίτηση μπορούν να κρατούν τη μουσική μέχρι τις 3. Στις καθημερινές μέχρι τη 1. Πρέπει να τακτοποιήσουμε και τη μουσική ανάλογα με το κατάστημα γιατί υπάρχει και εκεί μπέρδεμα. Το ότι κρύβουμε το πρόβλημα κάτω απ το χαλί δεν είναι λύση. Στις 12 σε κανένα μέρος του κόσμου δε σταματά η μουσική. Δεν γίνεται».

Ο κ. Στέλιος Παπαθεμελής έκανε και αυτός με τη σειρά του σχόλιο για το ωράριο των καταστημάτων, λόγω της προϋπηρεσίας του με τον νόμο Παπαθεμελή πριν 20 χρόνια χρόνια (που στάθηκε αφορμή να τον σατιρίσει ο Λάκης Λαζόπουλος στους "Δέκα Μικρούς Μήτσους" με το γνωστό σε όλους λαϊκό τραγούδι "Παπαθεμελή, απόψε το κορμί μου κάποιος ναύτης αμελεί", λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πρέπει σαν λαός να μάθουμε να δουλεύουμε τη μέρα και να κοιμόμαστε τη νύχτα».

Να σημειωθεί ότι, με το μέτρο του να κλείνει η μουσική τα μεσάνυχτα, είναι σύμφωνοι οι υπάλληλοι των καταστημάτων εστίασης (αν και δε... βγαίνουν στα κεραμίδια γι αυτό), καθώς ελάχιστοι είναι οι εργοδότες που πληρώνουν υπερωρίες και, σχεδόν κανένας, αυτός που πληρώνει νυχτερινά. Έτσι, το μοναδικό τους έσοδο εκείνες τις ώρες είναι τα τυχόν πουρμπουάρ, τα οποία, λόγω κρίσης, έχουν μειωθεί σημαντικά, ακόμη κι από τους ξενύχτηδες.