Συνεχίζουν, αύριο, την απεργία τους, οι δημοτικοί αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, στις 10 το πρωί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, στην οδό Μοναστηρίου, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό. 


Στη συνέχεια, θα πραγματοποιήσουν πορεία, μέσω των οδών Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Νικολάου Γερμανού και Λεωφόρο Στατού, ως το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης. Εκεί, θα ζητήσουν την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα τους, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης και θα παραδώσουν το δικό τους ψήφισμα διαμαρτυρίας.

«Είμαστε μετέωροι», είπε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Δημοτικών Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Θόδωρος Θωμαΐδης. Και ευχήθηκε «στη θέση μας να μην βρεθεί κανείς εργαζόμενος».

Αναφερόμενος στη συνάντηση που είχαν, χθες, οι δημοτικοί αστυνομικοί, με τους υπουργούς Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε πως «γέννησε περισσότερες απορίες, από όσες έλυσε. Εμείς περιμέναμε απαντήσεις κι αυτοί, σε δευτερόλεπτα, εξόντωσαν τους σχολικούς φύλακες κι εμάς μας φόρτωσαν με νέες ερωτήσεις»

Όπως είπε, δεν εξηγείται πώς θα διατηρηθεί το 5% ως 10% των δημοτικών αστυνομικών στους δήμους, όταν υπάρχουν δήμοι, όπως αυτός του Λαγκαδά, που έχει, όλους κι όλους, τέσσερις αστυνομικούς. «Μιλάμε για ανθρώπους», είπε χαρακτηριστικά. Κι αναρωτήθηκε «για ποιον λόγο μπαίνει κόκκινη γραμμή στους δημοτικούς αστυνομικούς που προσλήφθηκαν προ του 1993, για τη διαθεσιμότητα; Τι σηματοδοτεί το συγκεκριμένο έτος»;

Τέλος, χαρακτήρισε ψευδές το ότι οι δημοτικοί αστυνομικοί αρνούνται να μεταταγούν στην Ελληνική Αστυνομία. «Εμάς μας ενδιαφέρει να μη χαθούν θέσεις εργασίας», είπε χαρακτηριστικά.