Με ψήφους 155 υπέρ, 104 κατά και ένα «παρών» υπερψηφίστηκε λίγο πριν από τις 9 το βράδυ της Παρασκευής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργού Επικρατείας για τη Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ίντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ). 


Με την ίδια πλειοψηφία πέρασαν όλα τα άρθρα πλην του άρθρου 12 για το μεσολαβητή, το οποίο καταψήφισε η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης απουσίαζε από την ψηφοφορία. Από την ψηφοφορία απουσίαζαν επίσης όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Με αυτήν την ονομαστική ψηφοφορία -κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ- ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ολομέλειας της Βουλής. Το Α' τμήμα των Διακοπών της Βουλής θα ξεκινήσει την Τρίτη.

Στη Νέα Δημοκρατία δε θεωρούν ότι υπάρχει θέμα από τη διαφοροποίηση της κ. Πιπιλή, η οποία, ούτως ή άλλως, ήταν γνωστή. "Ήταν σύμφωνη με το γενικό πνεύμα", έλεγε, χθες βράδυ, βουλευτής του κόμματος από την κεντρική Μακεδονία, το όνομα του οποίου "έπαιξε" πολύ τις τελευταίες ημέρες.

Όσο για την απουσία του κ. Κακλαμάνη, είναι γνωστό ότι οφειλόταν σε λόγους υγείας. 

Στη συγκυβέρνηση θεωρούν ότι η δικομματική δοκιμάστηκε σε δύσκολες συνθήκες και πέρασε αυτό το πρώτο "κρας τεστ".