Θετικά αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να παραμένουν ανοικτά, κάποιες Κυριακές το χρόνο, τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος των Επαγγελματιών του Ιστορικού Κέντρου, Χρήστος Νικολόπουλος. 


«Δεν μπορούμε να έχουμε τουρισμό με κλειστή αγορά», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος στη Ραδιοεφημερίδα του fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη. Πρόσθεσε ότι οι Κυριακές αυτές θα μπορούσαν να είναι αυτές της λειτουργίας της Δεθνούς Εκθέσεως ή και των περιόδων των εκπτώσεων. Εκτίμησε ότι «σκοπός του νομοσχεδίου είναι να ενισχυθούν τα ιστορικά κέντρα των μεγάλων πόλεων».

Ο κ. Νικολόπουλος ζήτησε «να μην είμαστε κάθετα αντίθετοι σε ο,τιδήποτε καινούργιο», επισήμανε πως «ιστορικά καταστήματα μετατρέπονται σε καφέ» και πρόσθεσε ότι «με τη λειτουργία των καταστημάτων κάποιες Κυριακές το χρόνο, δε θα είμαστε μόνον η πόλη του καφέ».

Το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο

Το θέμα της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές απασχόλησε, χθες, και το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, επισήμανε πως η κατάργηση της Κυριακής αργίας «δεν είναι υποχρεωτικό μέτρο» και ανακοίνωσε πως «θα γίνουν επαφές με τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων», για να συναποφασιστεί οποιαδήποτε θέση.

Κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή τάχθηκε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γιάννης Δελλής κι ο Στέλιος Παπαθεμελής, επικεφαλής του «Υπερκομματικού Δημοτικού Κινήματος Θεσσαλονικέων».