xartis epikindinotitas_20130705_01Στην υψηλή κατηγορία κινδύνου για εκδήλωση δασικών πυρκαγιών θα βρίσκεται, αύριο ο νομός  Χαλκιδικής, ο νομός  Καβάλας (και η νήσος  Θάσος) και όλη η Θράκη ( και η νήσος Σαμοθράκη), σύμφωνα με το χάρτη επικινδυνότητας που εξέδωσε η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

 

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς βλέποντας το χάρτη επικινδυνότητας, Θράκη, Χαλκιδική, Καβάλα, Στερεά Ελλάδα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος και πάνω από τη μισή Κρήτη, μαζί με τα νησιά του Αιγαίου, βρίσκονται στην υψηλή κατηγορία κινδύνου. Ανατολική και Κεντρική Μακεδονία, μαζί με την υπόλοιπη Πελοπόννησο, τα Επτάνησα και την υπόλοιπη Κρήτη είναι στη μέση κατηγορία κινδύνου. Μόνον η δυτική Μακεδονία, η Δράμα και κάποιες περιοχές της Ηπείρου είναι στη χαμηλή κατηγορία.

xartis epikindinotitas_20130705_01

Ο καιρός του τριημέρου στη Θεσσαλονίκη

Ειδικά για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, για σήμερα, Παρασκευή, οι μετεωρολόγοι αναμένουν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, κυρίως τις απογευματινές ώρες. Όι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, τρία με τέσσερα μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φθάσει ως τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο, αναμένονται επίσης νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων, κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 30 βαθμούς Κελσίου.

Για την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, αναμένεται επίσης αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, τρία με πέντε μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.