diarriktis_3.JPG

Την ώρα που πήγαιναν να μπουν σε διαμέρισμα, στην Καλαμαριά, συνελήφθησαν δυο αλλοδαποί, ηλικίας 37 και 38 ετών, σήμερα το πρωί. Και αποκαλύφθηκε ότι, ο μεν ένας ήταν παλιός γνώριμος της αστυνομίας, ο δε άλλος συμμετείχε σε άλλη μία διάρρηξη και μια απόπειρα.

 

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 38χρονος είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για την διάπραξη 104 περιπτώσεων διακεκριμένων κλοπών στο νομό Αττικής, για τις οποίες είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης εννιά ετών, ενώ διατάχθηκε η ισόβια απέλασή του από τη χώρα, η οποία και εκτελέστηκε το έτος 2011.

Οι δύο δράστες είχαν διαρρήξει, τις δύο προηγούμενες μέρες, ένα διαμέρισμα στην Καλαμαριά, από το εσωτερικό του οποίου έκλεψαν έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα του ιδιοκτήτη, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν άλλο ένα σπίτι, στην ίδια περιοχή.

Στην κατοχή τους και στο Ι.Χ. του 37χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, έξι κινητά τηλέφωνα, δύο ξένα διαβατήρια, έγγραφα του ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, ένα USB και ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόμπ.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, παράβαση του νόμου περί όπλων, περί αλλοδαπών και παραβίασης δικαστικής απόφασης.

Αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.