Την έντονη αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου προκάλεσε η πρόθεση της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, να αναγνωστούν στη δίκη τα προσωπικά του ημερολόγια.


Σύμφωνα με τον συνήγορό του, Λεωνίδα Κοτσαλή, η ανάγνωση των ημερολογίων  που είχαν βρεθεί και κατασχεθεί στο γραφείο του πρώην υπουργού, συνιστά παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

«Το υλικό αυτό έγινε φειγ βολάν στο σύνολο του. Επί μήνες βρισκόταν  στη δημοσιότητα με κατευθυνόμενες πληροφορίες από συγκεκριμένα μέσα και γνωστά έντυπα που διακρίθηκαν στο παρελθόν με επιθέσεις εναντίον μου για τη διαπόμπευση μου. Δεν είναι δυνατόν να επαναληφθεί», παρατήρησε ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Ο κατηγορούμενος τόνισε πως ρωτήθηκε ο ανακριτής πώς διέρρευσαν τα ημερολόγια κι εκείνος «έκανε την "πάπια" και εξαφανίστηκε»!

Να αναγνωστούν τα ημερολόγια του Ακη Τσοχατζόπουλου ζήτησαν οι συνήγοροι της Πολιτικής Αγωγής, αλλά και ο δικηγόρος του Νίκου Ζήγρα. 

Οι εισαγγελείς τόνισαν πως δεν πρόκειται για προσωπικές επιστολές. Πρόσθεσαν πως ό,τι  έχει κατασχεθεί κατά τη διάρκεια της έρευνας και σχετίζεται με το έγκλημα, ακόμα κι αν είναι απόρρητο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί.