Να αξιοποιήσουν έγκαιρα το πρόγραμμα «Επιχειρηματική Επανεκκίνηση», που έχει διαθέσιμους πόρους 550 εκατ. ευρώ, αλλά και το «ΤΕΠΙΧ Εγγύησης Δανείων», ύψους 50 εκατ. ευρώ, που "τρέχει" μέσω του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ), προέτρεψε
τους Βορειοελλαδίτες επιχειρηματίες ο διευθυντής Επαγγελματικής Πίστης Β. Ελλάδος της τράπεζας EFG Eurobank, Κυριάκος Χατζηϊωάννογλου. Υπενθύμισε δε, ότι οι σχετικές προθεσμίες εκπνέουν στις 31/12.


Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στη διάρκεια ευρείας σύσκεψης μεταξύ στελεχών της Eurobank και μελών του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Θεσσαλονίκης (ΣΕΘ), που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ, στις εγκαταστάσεις του φορέα. 

Στη διάρκεια της σύσκεψης, η διοίκηση και τα μέλη του ΣΕΘ επισήμαναν πως οι τράπεζες δύσκολα ικανοποιούν τα αιτήματα των επιχειρήσεων για χρηματοδοτήσεις, αλλά και ότι το κράτος όχι μόνο στραγγίζει την όποια ρευστότητα, μέσω της φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί, αλλά καθυστερεί να αποπληρώσει τις οφειλές του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΕΘ, ο πρόεδρός του, Γιώργος Ιωαννίδης, ζήτησε να αυξηθεί η χρηματοδότηση προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και να μειωθεί το κόστος των χορηγήσεων.

Ο διευθυντής Οικονομικής Πίστης της Eurobank μίλησε για «ικανοποιητικό ενδιαφέρον» επιχειρηματιών για την υποβολή αιτημάτων στα προγράμματα, κάτι το οποίο δείχνει, όπως είπε, ότι «σταδιακά διαφαίνεται φως στο τούνελ για την ελληνική οικονομία».