Συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, είχαν, σήμερα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, εκπρόσωποι των εργαζόμενων στο δήμο. Θέμα τους το πρόγραμμα κινητικότητας που αναμένεται να εφαρμοστεί και στους δήμους. 


«Υπολογίζουμε ότι οι απολύσεις, στο δήμο Θεσσαλονίκης μόνον, θα ξεπεράσουν τις 1.000», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σωτήρης Βάιος. Πρόσθεσε πως, αναμένεται πρώτα να εκδικαστούν, με διαδικασία εξπρές, οι υποθέσεις όσων συνεχίζουν να εργάζονται σε δήμους με προσωρινές διαταγές δικαστηρίων και, θα ακολουθήσουν απολύσεις στο δημόσιο τομέα.

«Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε πως, για κάθε έναν που θα απολύεται, ένας άλλος θα προσλαμβάνεται με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Αυτό μας λέει ότι σκοπός τους είναι να δημιουργήσουν μια νέα γενιά εργαζομένων των 500 ευρώ», είπε ο κ. Βάιος για τις προθέσεις του αρμόδιου υπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε πως οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να διατηρηθούν οι κοινωνικές δομές και οι δημοτικές υπηρεσίες που κινδυνεύουν και πως «φαίνεται να συναινεί και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης». Υπογράμμισε, τέλος, πως αν προχωρήσει αυτό το σχέδιο, θα καταρρεύσουν δομές, όπως η καθαριότητα, οι παιδικοί σταθμοί και υπηρεσίες για ΑμεΑ.