Ενοχλήθηκε ιδιαίτερα ο Ολλανδός προπονητής του ΠΑΟΚ, Χούουμπ Στέφενς, από τα... τσαλιμάκια που έκαναν κάποιοι από τους παίκτες του, στη χθεσινή προπόνηση, η οποία ήταν ανοικτή για τον κόσμο και συγκέντρωσε περίπου 3.000 ΠΑΟΚτσήδες οπαδούς.


Τρεις φορές, στις δηλώσεις που έκανε, επανήλθε, χωρίς να ερωτηθεί, στο ότι κάποιοι παίκτες του "έκαναν κόλπα για τον κόσμο" στο οικογενειακό δίτερμα!

Την πρώτη φορά που αναφέρθηκε στο θέμα, ήταν όταν τον ρώτησαν αν το παιχνίδι με τη Νις θα είναι τεστ για τον αγώνα με την Μέταλιστ:  "Ναι είναι το τελευταίο τεστ. Ακόμα και σήμερα ήταν ένα τεστ. Είδα κάποιους να παίζουν για τον κόσμο και να κάνουν κόλπα, αλλά πρέπει να παίζουν για το αποτέλεσμα και τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορώ να το αποδεχτώ", είπε ο Ολλανδός.

Λίγο αργότερα τον ρώτησαν αν η ιστορία με τις ανοικτές προπονήσεις θα συνεχιστεί (ο ΠΑΟΚ έκανε, ήδη, δύο) ή αν έχει σχέση με το ότι το παιχνίδι για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ θα γ΄πινει κεκλεισμένων των θυρών. Ήταν η ευκαιρία για τον Στέφενς να επαναφέρει το θέμα των... γυμναστικών επιδείξεων: "Αυτό είναι ένα πράγμα που το κάνουμε και για τους παίκτες, αλλά και τον κόσμο. Βλέποντας κάποιους παίκτες να παίζουν μόνο για τον κόσμο και δεν είναι δυνατό να δέχομαι τέτοιες ενέργειες. Πιστεύω ότι με το πέρασμα του χρόνου να εφαρμόσουν αυτό που θέλω", είπε.

Ακόμη κι όταν τον ρώτησαν για τη Θεσσαλονίκη, ο Στέφενς πήγε την κουβέντα... εκεί που ήθελε: "Μου αρέσει, αλλά ήρθαμε για δουλειά και να έχουμε αποτελέσματα. Είναι η πρώτη προπόνηση μετά την προετοιμασία. Κάποιοι ποδοσφαιριστές μπορεί να ξέφυγαν λίγο, αλλά θα επανέλθουν από αύριο", δήλωσε, αφήνοντας τις εφημερίδες και τα σάιτ χωρίς πρωτοσέλιδο του τύπου: "Στέφενς: Μαγεύτηκα από τη Θεσσαλονίκη και τον κόσμο της"!



Όσον αφορά τη Μέταλιστ, παραδέχτηκε ότι είναι καλή ομάδα, αλλά πρόσθεσε πως κι οι Ουκρανοί δεν το χαίρονται ιδιαίτερα που κληρώθηκαν με τον ΠΑΟΚ: "Παρακολουθώ τη Μέταλιστ και είναι πολύ δυνατή ομάδα. Παίζει γρήγορο και καλό ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι είναι καλή κλήρωση για εμάς, αλλά ούτε και αυτοί είναι ήσυχοι που κληρώθηκαν με εμάς", είπε ο Ολλανδός.

Όταν ρωτήθηκε για την επαναφορά της Φενέρ στην κλήρωση και την υποβίβαση του ΠΑΟΚ στους αδύναμους, απέδειξε διπλωματία: "Σίγουρα δε μου άρεσε αυτό που έγινε, αλλά, δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτήν την απόφαση. Πρέπει μόνο να την αποδεχτούμε", είπε.

Σφίγγα ήταν και στο θέμα του αν θα γίνει άλλη μεταγραφή("έχουμε καλή ομάδα, υπάρχει εμπιστοσύνη στους παίκτες και πορευόμαστε με αυτούς"), ενώ έδειξε να έχει εμπιστοσύνη στον Νέτσιντ("περιμένουμε τα τεστ που έκανε, αλλά από αυτό που είδα σήμερα νομίζω ότι είναι έτοιμος, έχοντας κάνει προετοιμασία, αλλά έχει παίξει και παιχνίδια").