«Ευελπιστούμε η μείωση στον ΦΠΑ στην εστίαση να είναι οριστικό μέτρο. Κι όχι μόνον αυτό. Αλλά να ακολουθήσουν μειώσεις στον ΦΠΑ και άλλων προϊόντων». 


Αυτό υπογράμμισε, μιλώντας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μανδρίνος. Ζήτησε, επίσης, την προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού «όπως έγινε και στο θέμα του ΦΠΑ», για μια σειρά άλλων θεμάτων, που, όπως τόνισε «λιμνάζουν στα συρτάρια υπουργών», όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και η προσπάθεια να μην καταρρεύσει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Ειδικά για το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, τόνισε ότι χώρες ανταγωνιστικές στον τομέα του τουρισμού προς την Ελλάδα, έχουν τον παρόμοιο φόρο στο 6 – 9 %. «Ακόμη κι αυτοί που μας προτείνουν αυξημένο ΦΠΑ, κάνουν άλλα πράγματα στην πατρίδα τους», είπε και πρόσθεσε πως ο αυξημένος ΦΠΑ στην εστίαση «είναι τροχοπέδη στον τουρισμό».

Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Υποχρεωτική η αναγραφή της μείωσης
Την υποχρεωτική αναγραφή της μείωσης του ΦΠΑ της εστίασης στους τιμοκαταλόγους και άλλα πρακτικά μέτρα, ώστε να περάσει η μείωση του φόρου άμεσα στην τελική τιμή, θα προτείνει ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων στη σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή με τα συναρμόδια υπουργεία σχετικά με την εφαρμογή του μέτρου.

Από την πλευρά του, ο κ. Μανδρίνος υποστήριξε πως "οι επιχειρηματίες του κλάδου έχουν καταλάβει πως είναι προς το συμφέρον τους η μείωση να περάσει στον τελικό καταναλωτή, Έλληνα ή ξένο".