«Αλμυρά» θεωρούν ότι είναι τα τέλη χρήσης αιγιαλού, οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων του νομού Θεσσαλονίκης Διαμαρτύρονται ζητώντας να μειωθούν, καθώς, όπως υποστηρίζουν, τα κέρδη τους το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν μειωθεί δραματικά -παρά τα όσα ακούγονται για τουρίστες στη Θεσσαλονίκη. 


Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, τα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν προσφέρουν το παραμικρό στον κλάδο, ενώ ο κύριος όγκος των τουριστών κατευθύνεται, πλέον, με το που θα πατήσει το πόδι του στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, απευθείας με τουριστικά λεωφορεία στον τελικό προορισμό τους που είναι κάποιο ξενοδοχείο στη Χαλκιδική. «Ούτε τους βλέπουμε, ούτε τους ακούμε», μας είπε χαρακτηριστικά γνωστός ξενοδόχος, προσθέτοντας ότι η κατάσταση για τα μικρά ξενοδοχεία του νομού, στις όχθες του Θερμαϊκού, είναι ακόμη χειρότερη. Παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι κάπως καλύτερη στην περιοχή της Ασπροβάλτας και του Σταυρού,  αλλά κι εκεί τα τέλη είναι, όπως είπε, δυσβάστακτα...

Οι διαμαρτυρίες πολλών ξενοδόχων της περιοχής για τα αυξημένα τέλη χρήσης του αιγιαλού που βρίσκεται μπροστά από τις ξενοδοχειακές τους μονάδες, τα οποία έχουν σχεδόν πενταπλασιαστεί, είναι, πλέον, συνεχή. Όπως υποστηρίζουν οι ξενοδόχοι, με τα τέλη αυτά επιβαρύνονται υπέρμετρα εκατοντάδες επιχειρήσεις. 

Στη Βουλή το θέμα των τελών
Το θέμα έφθασε στη Βουλή, στο πλαίσιο των εργασιών κοινοβουλευτικού ελέγχου, από τη βουλευτή της Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., Έλενα Ράπτη. Η κ. Ράπτη κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Τουρισμού με θέμα «Μείωση του κόστους χρήσης του αιγιαλού για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις»., στην οποία επισημαίνει ότι το τίμημα θα πρέπει να δημιουργεί ένα όφελος για το δημόσιο, αλλά συμβολικό και όχι εξοντωτικό, και πως δεν είναι δυνατό στη λογική της είσπραξης περισσότερων εσόδων να δημιουργούμε νέα οικονομικά βάρη στην επιχειρηματική κοινότητα.

Η κ. Έλενα Ράπτη ρωτά την υπουργό ποια είναι η διακύμανση και οι αυξήσει των τελών χρήσης αιγιαλού από το 2010 μέχρι σήμερα και, αν είναι ορθή η καταγγελία των επαγγελματιών ξενοδόχων, αν μπορεί να παρέμβει διορθώνοντας τη σχετική απόφαση και απαλλάσσοντάς τους από το οικονομικό αυτό βάρος.