Υπερψηφίστηκε, όπως άλλωστε αναμενόταν, σήμερα, στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.
Στην αγορά επικρατεί ικανοποίηση μετά τις αλλαγές που έγιναν στο επίμαχο άρθρο 16, ενώ τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης προκάλεσε τροπολογία που κατατέθηκε την τελευταία στιγμή.


Στην απόφαση «να παραμείνει ανοιχτή η αγορά της πόλης τις επτά Κυριακές, όπως αυτές ορίζονται στο υπό ψήφιση σχέδιο νόμου "Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών"», είχε καταλήξει, νωρίτερα, χθες βράδυ, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).

«Δεν φοβόμαστε το νέο. Φοβόμαστε το λάθος. Δεν φοβόμαστε τη δουλειά. Φοβόμαστε την αναδουλειά. Οι ώρες λειτουργίας δεν λείπουν. Αυτό που λείπει είναι η αγοραστική δύναμη από το σύνολο των καταναλωτών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωσή που εξέδωσε ο ΕΣΘ, ύστερα και από κοινή διαπίστωση των συμμετεχόντων στην ανοιχτή συγκέντρωση-συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ.

Ο ΕΣΘ θα μεταφέρει τη θέση αυτή προς τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ζητώντας του, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «να εμπιστευτεί την αγορά και τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης που την εκπροσωπεί, αντιλαμβανόμενος ότι κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει καλύτερα από εμάς τι χρειάζεται η "αγορά" για να λειτουργήσει αποδοτικά προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών».