plateia_eleftherias_01.jpg

Για «τουριστικό λιμένα - μαμούθ», που θα δημιουργηθεί  στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης, μιλά, σε καταγγελία της, η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη – Ανοιχτή Πόλη» και ζητά να μην προχωρήσουν αυτά τα σχέδια.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία της δημοτικής παράταξης, πρόκειται για μια απόφαση που πάρθηκε ερήμην της πόλης. Γίνεται λόγος για «εφιαλτικό μέλλον που επιφυλάσσεται  για την παλιά παραλία», καθώς, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, από τα συνοδευτικά έγγραφα για την καθοδήγηση των μελετητών που μετείχαν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την ανάπλαση-ανάδειξη της Πλατείας Ελευθερίας, προκύπτει η δημιουργία λιμανιού που θα επεκτείνεται ως την πλατεία Αριστοτέλους και θα εξυπηρετεί κότερα μήκους έως και 35 μέτρων.

Μάλιστα, προβλέπεται η κατασκευή δεξαμενών καυσίμων μέσα στη θάλασσα, η δημιουργία αποβάθρας και πλωτής προβλήτας 20 μέτρων.   

«Αν στη δεκαετία του ΄80 ξεσηκώθηκε η πόλη για να διατηρήσει την ιστορική ισορροπία της με το θαλάσσιο μέτωπο, όταν επιχειρήθηκε η διαπλάτυνση της παλιάς παραλίας για λόγους κυκλοφοριακής άνεσης, με τη δρομολογημένη κατασκευή μαρίνας μέσα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, πετιέται κυριολεκτικά στα σκουπίδια ό,τι διασώθηκε έως σήμερα επί τόπου», υποστηρίζουν τα μέλη της δημοτικής παράταξης Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη. Και υπογραμμίζουν ότι δεν προηγήθηκε δημόσια διαβούλευση για την κατασκευή του… λιμανιού μέσα στο λιμάνι!

«Η μεθόδευση από τη διοίκηση του ΟΛΘ για μια τέτοιας έκτασης παρέμβαση αποκτά διαστάσεις  σκανδάλου.  Κι εδώ βέβαια ανακύπτουν ευθύνες και για τους τρεις φορείς «ιστορικής προστασίας» της πόλης, την ΙΣΤ΄ Εφορία Προϊστορικών Κλασσικών Αρχαιοτήτων, την 9η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Εφορία Νεωτέρων Μνημείων Κεντρικής Μακεδονίας, που δεν έδειξαν την ίδια ευαισθησία και εγρήγορση όπως στην περίπτωση του βυζαντινού δρόμου στον υπό κατασκευή σταθμό του μετρό στη Βενιζέλου. Εκτός και αν παρακάμφηκαν και αποφάσισαν «γι’ αυτούς χωρίς αυτούς» στην Αθήνα, με τη γνωστή δηλ. «πεπατημένη» που ακολουθήθηκε και στην  περίπτωση των αρχαίων στη Βενιζέλου. Είναι ο ίδιος ο ιστορικός άξονας της πόλης – η οδός Βενιζέλου τώρα- και μάλιστα στην κάθοδο του από το κέντρο της πόλης προς το λιμάνι – η οδός Ιωνος Δραγούμη- που αποκόπτεται από την οπτική επαφή του με τη θάλασσα με την παρέμβαση στο λιμάνι», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση – καταγγελία της παράταξης.

Μάλιστα, καλούν τη διοίκηση Μπουτάρη, να αναθεωρήσει το συντομότερο τη συμμετοχή της στην κατασκευή του έργου, που αποφασίστηκε στο όνομα της «τουριστικής αναβάθμισης» της Θεσσαλονίκης.

«Η συμμετοχή αυτή πρέπει να αναθεωρηθεί το συντομότερο και ο Δήμος Θεσσαλονίκης να αποσυρθεί από τα επιχειρηματικά σχέδια της διοίκησης του ΟΛΘ τον οποίο ετοιμάζεται να καταβροχθίσει ο Μινώταυρος του ΤΑΙΠΕΔ. Εκτός και αν το «όραμα» για την πόλη της διοίκησης Μπουτάρη- θα βασίζεται πλέον σε έργα που θρυμματίζουν την ιστορική της ταυτότητα», καταλήγει η ανακοίνωση της παράταξης Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη (την οποία, προεκλογικά στήριξε ο, τότε, Συνασπισμός.