Η συνάντηση Σαμαντζίδη - Μάτη σχολιάστηκε από τη ΔΗΜΑΡ
Η συνάντηση Σαμαντζίδη - Μάτη σχολιάστηκε από τη ΔΗΜΑΡ

Ανακοίνωση κατά του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”, αλλά και κατά της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της (του οποίου παραποιεί το επίθετο) εξέδωσε η Δημοκρατική Αριστερά Θεσσαλονίκης.

 

Η ΔΗΜΑΡ πήρε αφορμή για την επιθετική ανακοίνωση, τη συνάντηση του κ. Μάτη με εκπροσώπους της, κατά την οποία ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” εξέθεσε τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης.

«Από κατευθυνόμενη δημοσιογραφία του κ. Μάτη, η ΔΗ.ΜΑΡ.  εμφανίζεται να μετέχει σε ένα ‘‘αντί-μπουταρικό μέτωπο’’. Τίποτα ψευδέστερον αυτού», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ. Και προστίθεται:  «Ο κ. Μάτης μας ζήτησε συνάντηση για τα οικονομικά των Ο.Τ.Α. και του Δήμου Θεσσαλονίκης, χωρίς κατ’ ουσίαν να θέσει κανένα αίτημα για κοινοβουλευτική προώθηση. Ο άνθρωπος επεδίωξε να κάνει κάποιο ντόρο και βρήκε ανοιχτές αγκάλες στην Ν.Δ. και στον πρόεδρό της κ. Μ. Σαλαματζίδη(σ.σ. προφανώς εννοεί τον κ. Μηνά Σαμαντζίδη)».

Κι η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την επίθεση, τόσο κατά του κ. Μάτη (σ.σ. που είχε στηρίξει, όπως και η ΔΗΜΑΡ τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη στις προηγούμενες εκλογές), όσο και κατά της Νέας Δημοκρατίας (σ.σ. με την οποία δεν είχε, πάντως, πρόβλημα, να συγκυβερνήσει, για το καλό της χώρας): «Δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν για την εξυγίανση των οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης. Είναι φαίνεται από τη χώρα των λωτοφάγων, ξέχασαν ότι τα οικονομικά του Δήμου πάσχουν από τα κλοπιμαία του εκλεκτού της Ν.Δ.  κ. Παπαγεωργόπουλου. Χρειάζεται απύθμενο θράσος, να δια στρέφεις έτσι την πραγματικότητα, το διαθέτουν και οι δύο”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η απάντηση Μάτη

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” απάντησε αφήνοντας αιχμές για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τη ΔΗΜΑΡ: «Εγώ με κόμματα δεν αντιδικώ και τις ανακοινώσεις τους δεν τις σχολιάζω. Όπως επίσης δεν δημοσιοποιώ κι όσα μου λένε οι συνομιλητές μου κατά τις συναντήσεις. Αν το έκανα, θα έλεγα όσα μου ειπώθηκαν κατά τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ για τα οικονομικά του Δήμου Θεσσαλονίκης», τονίζει ο κ. Μάτης.

Και προσθέτει: «Το ήθος του καθενός κρίνεται από το δημόσιο λόγο του και από την σύμπτωση του δημόσιου με τον ιδιωτικό. Θέλω να πιστεύω ότι το ύφος της ανακοίνωσης δεν εκφράζει το ήθος της ΔΗΜΑΡ. Τα περί “κατευθυνόμενης δημοσιογραφίας”, ας τα καταγγείλει ο συντάκτης της ανακοίνωσης, στην ΕΣΗΕΜΘ με ονόματα και διευθύνσεις. Αν του επιτρέπει η εμπάθεια του».