Στη μέση κατηγορία κινδύνου, για την εκδήλωση πυρκαγιάς, τέθηκε, για αύριο, Παρασκευή, η Κεντρική Μακεδονία, από τη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 


Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος με μια ματιά στο χάρτη επικινδυνότητας ολόκληρη η κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στη μέση κατηγορία κινδύνου, με τη δυτική Μακεδονία και περιοχές της Δράμας και της Ξάνθης στη χαμηλή. Αντίθετα, στην υψηλή κατηγορία κινδύνου θα είναι, αύριο, η ανατολική Κρήτη, η ανατολική και η Νότια Πελοπόννησος. Μάλιστα, η Αττική, καθώς και νησιά του Αιγαίου, τίθενται στην πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου.



Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, για αύριο Παρασκευή, αναμένεται αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, δύο με τέσσερα μποφορ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 ως 36 βαθμούς Κελσίου.

Για το Σάββατο, επίσης αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.