pirkagia_02.jpg

Κλιμάκιο της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Α΄Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον Γραμματέα, Χρόνη Μακρίδη, και αποτελούμενο από τον αναπληρωτή Γραμματέα, Χρίστο Βάρδα και τα μέλη Κώστα Τσιαπακίδη, Λίτσα Χαλκίδου, Κυριάκο Μερελή και Άνθιμο Παυλίδη, επισκέφτηκε σήμερα, Τετάρτη, τα φυλάκια πυροπροστασίας της Διεύθυνσης Δασών και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο Σέιχ Σου.

Συναντήθηκε με πυροσβέστες , δασολόγους, δασοφύλακες και εθελοντές δασοπυροσβέστες. Ενημερώθηκε για τις εργασίες πρόληψης και τις συνθήκες πυροπροστασίας του δάσους, τη διαθεσιμότητα ανθρώπινου δυναμικού και  μηχανημάτων. Η ενημέρωση έγινε από τον υποστράτηγο κ. Γ.Παυλίδη, διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων Κεντρικής Μακεδονίας, τον ταξίαρχο κ. Χ.Σταματόπουλο, τη δασολόγο- περιβαλλοντολόγο κ. Φ. Μελά της διεύθυνσης δασών Θεσσαλονίκης, τον  κ. Κ.Κοκολάκη, διευθυντή πολιτικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, καθώς τον υπεύθυνο πολιτικής προστασίας και εθελοντικών ομάδων του δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Σ. Λιακόπουλο.

«Η παρουσία μας στο Δασοφυλακείο του Σέιχ Σου μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού δεν είναι απλά εθιμοτυπική. Αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στους πυροσβέστες, τους δασοφύλακες, τις εθελοντικές ομάδες και όλο το ανθρώπινο δυναμικό, που καθημερινά με κίνδυνο και της ίδιας της ζωής τους, δίνουν μάχη προκειμένου να προστατευθεί ο δασικός πλούτος της χώρας μας και ειδικότερα για τη Θεσσαλονίκη, την προστασία του βασικού πνεύμονά της, του δάσους του Σέιχ Σου. Είναι χρέος όλων μας να συμπαρασταθούμε στο ζωτικής σημασίας έργο τους με όλες τις δυνάμεις μας και είμαστε εδώ σήμερα για να δηλώσουμε ότι ως ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης αυτό ακριβώς θα συνεχίσουμε να πράττουμε», δήλωσε ο γραμματέας Χρόνης Μακρίδης.