«Δε θα γυρίσουμε στην εποχή του χωροφύλακα, που έκανε έλεγχο στα κρεοπωλεία, για να προμηθευτεί δωρεάν κρέας». Με αυτά τα λόγια σχολίασε το ενδεχόμενο κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας, ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης.

Ο κ. Δανιηλίδης, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, τόνισε πως «είναι λάθος να επικεντρώνουν κάποιοι στον εισπρακτικό χαρακτήρα της δημοτικής αστυνομίας, όταν είναι μόλις ένα από τα 33 καθήκοντά της». 

Τόνισε ότι υπάρχουν στο δημόσιο Νομικά Πρόσωπα «όπως ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, η Αγροφυλακή, ή η Δημόσια Εταιρία Εκπόνησης Μελετών Κατασκευών Νοσοκομείων, που είναι άχρηστοι, επιζήμιοι και φαύλοι» και υπογράμμισε πως ζήτησε από τους αρμόδιους υπουργούς να κλείσουν αυτοί, αντί να μετατεθούν στην αστυνομία οι δημοτικοί αστυνομικοί και να εξαφανιστούν οι σχολικοί φύλακες, για να πάρει, μετά από σιωπή λίγων λεπτών, την απάντηση ότι «κάτι τέτοιο δε γίνεται».

Ειδικά για τους σχολικούς φύλακες τόνισε ότι «τα χρήματα που θα δοθούν για την αντικατάσταση του εξοπλισμού που θα γίνει λεία διαρρηκτών και βανδάλων θα υπερκαλύψουν την ετήσια μισθοδοσία τους», για να θυμίσει ότι σχολικοί φύλακες ήταν αυτοί που, πριν μήνες, είχαν προλάβει να σώσουν από τα χέρια άγνωστου μαχαιροβγάλτη, μια καθαρίστρια, σε σχολείο των Συκεών. «Η αστυνομία ακόμη αναζητά το δράστη», είπε.