Επίθεση δέχθηκε το πρωί ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο Αττικό Νοσοκομείο.
Άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στο νοσοκομείο χτύπησαν τον κ. Γεωργιάδη και, όπως αναφέρουν συνεργάτες του, επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».


«Σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ ότι αυτό που συνέβη εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι καθαρά η έκφραση της βίας από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο, ο οποίος νομίζει ότι έχει το μονοπώλιο στην έκφραση γνώμης στη χώρα. Εγώ δεν τους φοβάμαι, γι' αυτό στάθηκα απέναντί τους. Πιστεύω ότι στη χώρα αυτή έχουμε όλοι δικαίωμα να πούμε τη γνώμη μας».

Νωρίτερα το πρωί, ο κ. Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Κεδίκογλου: Να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους
Να αναλογιστούν όλοι τις ευθύνες τους ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, καταδικάζοντας την επίθεση σε βάρος του υπουργού Υγείας.

Παράλληλα, κάλεσε όλα τα κόμματα που θέλουν να θεωρούνται εντός του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν την επίθεση.