venizelos_20120521_01.jpg

Τη θέση του ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να τεκμηριώσει απέναντι στους διεθνείς εταίρους πως έχει πετύχει «μία εντυπωσιακή δημοσιονομική προσαρμογή που της επιτρέπει να λέει ότι ούτε χρειάζεται ούτε μπορεί να λάβει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα που τροφοδοτούν την ύφεση και την ανεργία» υπογραμμίζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε άρθρο του στο Βήμα της Κυριακής.

Ο κ.Βενιζέλος, αναγνωρίζει ότι μεγάλο τμήμα της κοινωνίας αντιλαμβάνεται ως ξένη και επιθετική την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων επειδή «υπαγορεύεται από την τρόικα και το μνημόνιο» αν και στην πραγματικότητα τις στηρίζει. Όπως σημειώνει από την αποδοχή των μεταρρυθμίσεων θα κριθεί η «εθνική ικανότητα να απελευθερωθούμε από το μνημόνιο».

«Οι εταίροι πρέπει να θυμούνται ότι ο σαιξπηρικός έμπορος της Βενετίας ήθελε να κόψει σάρκα, έπρεπε όμως να το πετύχει χωρίς να χύσει αίμα» διαμηνύει ο κ Βενιζέλος.

«Έχουμε κάνει τη δύσκολη επιλογή, αυτήν της εθνικής και ιστορικής ευθύνης προκειμένου να υπερασπιστούμε τα ζωτικά συμφέροντα των πολιτών και της κοινωνίας συνολικά» γράφει, αφήνοντας αιχμές για την αντιπολίτευση: «Ξέρουμε ότι η εύκολη επιλογή είναι η επιλογή των συμπαθητικών ψεμάτων και του πολιτικού εμπορίου των πληθωριστικών υποσχέσεων και της ψευδεπίγραφης λεβεντιάς. Είχαμε και εμείς την τεχνογνωσία. Τώρα κάποιοι νομίζουν ότι είναι πονηροί γιατί προσπαθούν να αντιγράψουν παρωχημένες τεχνικές πολιτικού λόγου».

«Εμείς ξέρουμε ότι τώρα υπάρχει μόνο η στρατηγική της σκληρής αλήθειας και η μόνη αξιολόγηση που έχει αξία είναι αυτή της ιστορίας. Γι' αυτό εμείς εκφράζουμε τη συνείδηση της δημοκρατικής παράταξης σε πείσμα εκείνων που νόμισαν ότι έγιναν σώγαμπροι της» σημειώνει.