oikodomi_1-003.jpg

Εντολή για την τακτοποίηση των περιπτώσεων που σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτου, για κοινόχρηστους χώρους, χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών, έχει δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ, με αφορμή δημοσιεύματα, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτου στις περιπτώσεις αυτές. Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί. Για όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ακινήτου θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ.

Το ζήτημα δημιουργήθηκε από την λανθασμένη αναγραφή της απαλλαγής στους λογαριασμούς της ΔΕΗ (λάθος πιστοποιητικό από τους Δήμους), αλλά το Υπουργείο Οικονομικών ενήργησε άμεσα ώστε να δώσει λύση που δεν δημιουργεί βάρος γραφειοκρατικό ή οικονομικό στους φορολογούμενους.