Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησαν γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας.
Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να συναντηθεί με επιτροπή τους, και -όπως είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους- του απάντησαν ότι «δεν πρόκειται να συνομιλήσουν με τον υπουργό της μνημονιακής κυβέρνησης». 


Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. «Τώρα όμως έχει έρθει η ώρα να συνεννοηθούμε για το καλό όλων μας. Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή. Όσοι έχουν ειλικρινείς ανησυχίες για το ποιο είναι το σχέδιο και αν θα υπάρξουν ή όχι απολύσεις στον χώρο της υγείας, μπορούν να έρθουν να ενημερωθούν από εμένα προσωπικά και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες. Ξεκαθαρίζω, πάντως, ότι δεν θα υπάρξουν απολύσεις. Θα τους εξηγήσω τον μηχανισμό και τον χρονικό ορίζοντα. Οι καλόπιστοι είναι βέβαιο ότι θα πειστούν. Οι κακόπιστοι και όσοι θέλουν απλώς να κάνουν αντιπολίτευση, προφανώς, θα συνεχίσουν να αντιδρούν» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Δεχόμαστε επίθεση»

«Ο τομέας της Υγείας δέχεται μεγάλη επίθεση». Με τα λόγια αυτά σχολίασε τα όσα γίνονται η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Παναγία της Θεσσαλονίκης , Ελένη Μπακιρλή, που μίλησε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη.

Η κ. Μπακιρλή, είπε πως ακούει τις διαβεβαιώσεις του υπουργού, ότι δε θα υπάρξουν απολύσεις στον τομέα της υγείας, αλλά εξέφρασε το φόβο ότι «κανείς δε θα γλιτώσει από το μέτρο της διαθεσιμότητας. Δεν ξέρω αν πρέπει να πιστέψω τον κ. υπουργό», πρόσθεσε. Κι έφερε ως παράδειγμα, την περίπτωση συγχώνευσης νοσοκομείων, «κάτι που σημαίνει ότι θα βρεθούμε με λίγα κρεβάτια και υπεράριθμο προσωπικό».

Η πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο «Παναγία» επισήμανε, ακόμη, ότι «ενώ πριν χρόνια η κατάσταση νοσοκομείων και δομών υγείας ήταν καθημερινό θέμα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, που μιλούσαν για ράντζα και ουρές, πλέον τέτοια ρεπορτάζ δεν υπάρχουν. Δηλαδή δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη», αναρωτήθηκε;