Επιδίωξη θα πρέπει να είναι να μην χαθεί ούτε μια θέση εργασίας ακόμη στον τόπο μας, υποστηρίζει, σε γραπτή του δήλωση, ο υφυπουργός Παιδείας, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", Κ. Γκιουλέκας. 


Τη θέση αυτή διατύπωσε με το χαιρετισμό που έστειλε, χθες, στην έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, από την οποία απουσίαζε. Ανέφερε, ακόμη, ότι η εμπειρία των μελών της δημοτικής αστυνομίας δεν μπορεί να αγνοηθεί από κανέναν και γνωστοποιεί ότι οι εκπαιδευτικοί που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα εν μέρει μπορούν να αξιοποιηθούν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Ένταση επικράτησε στη συνεδρίαση, όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ανέγνωσε τη δήλωση. Ο κ. Καρακωστάνογλου δέχτηκε φραστική επίθεση από σχολικούς φύλακες οι οποίοι βρίσκονταν στην αίθουσα συνεδριάσεων για να διαμαρτυρηθούν για το πολυνομοσχέδιο που τους αφήνει στο δρόμο. 

Στην δήλωσή του ο κ. Γκιουλέκας τόνισε: «Οφείλουν όλοι να αντιμετωπίζουν με την ίδια ευαισθησία την οποιαδήποτε απώλεια θέσεως εργασίας είτε αυτή προέρχεται από τον δημόσιο είτε από τον ιδιωτικό τομέα». Και πρόσθεσε:

«Κάποιοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα μόνον για τον δημόσιο τομέα, την ίδια ώρα που στην πατρίδα μας εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, λόγω της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, έχασαν τις θέσεις εργασίας τους στον ιδιωτικό τομέα. Απαιτείται η ίδια ευαισθησία από όλους για όλους»