Με κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μη εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών, που ανέρχονται, σύμφωνα με τους ίδιους, σε 75 εκατομμύρια ευρώ και χρονολογούνται από το 2010. 


«Τα χρήματα υπάρχουν, είναι δεσμευμένα από την Τρόικα, αλλά δεν υπάρχει κανείς να κινήσει τις διαδικασίες και δεν πληρωνόμαστε», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.

Όπως εξήγησε, με τη διάλυση των ταμείων και την υπαγωγή τους στον ΕΟΠΥΥ, ο νέος οργανισμός ανέλαβε να καλύψει τις υποχρεώσεις των ταμείων, όμως, καθώς τα ταμεία διαλύθηκαν, το προσωπικό μετακινήθηκε και τα παραστατικά μεταφέρθηκαν «σε υπόγεια που κανείς δεν ξέρει», όπως είπε χαρακτηριστικά, η γραφειοκρατία μπλοκάρει την εξόφληση. «Συνταγές από το Μεσολόγγι βρέθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους της Ρόδου», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον κ. Θεοδοσιάδη, η λύση είναι να καταβληθούν τα χρήματα βάσει των κομμένων τιμολογίων και, όποτε βρεθούν τα παραστατικά, να γίνουν αντιπαραβολές και να ζητηθούν χρήματα πίσω, αν έχουν δοθεί περισσότερα. «Με την ίδια ευκόλία που το κράτος απολύει χιλιάδες, ας αποφασίσει τη λύση του δικού μας προβλήματος», πρότεινεο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.